Сряда, 21 Юни 2023
            
Горна Оряховица Спорт

Денислав Сахатчиев спечели злато за „Локомотив” от Държавното по борба за деца

  22.03.2023 16:22
Денислав Сахатчиев спечели злато за „Локомотив” от Държавното по борба за деца

Денислав Сахатчиев от „Локомотив” спечели първото си голямо отличие от държавно първенство, ставайки шампион при децата. Дениз Ахмедов нелепо изпусна златото и остана със сребърен медал в същото състезание, но за малко по-големи борци.

Сливен беше домакин на Държавното лично първенство по борба за деца. Тази година шампионатът в най-масовата възраст при борците, където се събират над 700 момчета в двата стила, е разделен в две групи. В първа група са децата от 3 и 4 клас, а във втората са 5- 6 клас. Групите пак са много големи. В първата се сбориха 189 момчета от 50 клуба, а във втората – 245 състезатели от 56 клуба. Всички те ще дойдат в Горна Оряховица през май, когато спортна зала „Никола Петров” ще е домакин на Държавния лично-отборен шампионат в тази възраст.

„Локомотив” участва с 11 състезатели – трима в I група и осем във II група.

В кат. 42 кг при по-малките Денислав Сахатчиев стигна до златния медал след пет категорични победи. В първия кръг Денислав победи с технически туш Данаил Иванов от Димитровград. Последва туш над Калоян Обретенов от Търговище и също туш над Марио Илиев от Русе. В полуфинала Денислав тушира и Евгени Вълков от НСА. Финалната схватка срещу Христо Николов от Ямбол „локомотивецът” спечели убедително с 10:3 точки.

В същата възраст много добре се представиха Мартин Попов в кат. 26 кг и Стилиан Милев в кат. 28 кг.

Също в кат. 42 кг, но при по-големите, Дениз Ахмедов донесе сребърен медал, но и голямо разочарование за треньорите си. Дениз тръгна уверено в типичния си стил, побеждавайки в категория, в която се конкурираха 42 състезатели. За начало той тушира Тодор Гикински от Сандански, последва технически туш над Теодор Ахмедов от Златарица и туш над Никола Илинчев от Стамболийски. В полуфинала Дениз победи с технически туш Сонер Чапар от Русе. Във финалната среща състезателят на „Локо” поведе и водеше с 6:0 точки 45 секунди преди края, когато допусна глупава грешка и бе туширан.

В тази група отлично започна Борил Генчев от „Локо” в кат. 35 кг и стана осми сред 27 състезатели.

Щастливи сме от успеха на Денислав. Много добре се представиха също Мартин, Стилиан и Борил. Но Дениз много разочарова. Надяваме се още през май на домашното първенство да спечели медала, който му отива – това е златото. Очаквахме повече и от Теодор Старирадев, Александър Чакалов и Костадин Суванджиев. Дано се отнесат сериозно към тренировките и се реабилитират пред домашна публика. Приемаме първенството на децата през май и това ще е голямо спортно събитие за Горна Оряховица с рекорден брой участници. Имаме амбицията нашите състезатели да бъдат в оптимална форма и да зарадват своята публика, коментираха треньорите Николай Ганев и Пламен Дончев.


Ключови думи
борба Локомотив Денислав Сахатчиев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати