Сряда, 21 Юни 2023
            
Горна Оряховица Спорт

Хандбалният „Локомотив” не успя да защити купата на България

  20.03.2023 09:24
Хандбалният „Локомотив” не успя да защити купата на България

„Локомотив” (Горна Оряховица) отстъпи на „Шумен – 61” (Шумен) с 15:25 (10:11) в спора за Купата на България при мъжете. В „Арена Шумен“ се проведе тазгодишното издание на финалния турнир. В полуфиналните срещи железничарите победиха тима на „Пирин-64“ (Гоце Делчев) с 43:20 (24:12). Домакините се наложиха над отбора на „Спартак“ (Варна). Така за втора поредна година на финала се изправиха един срещу друг „Локомотив“ и „Шумен-61“.

Предвид залога в срещата и двата тима започнаха предпазливо. Головете се редуваха в двете врати и равенството се запази до 17-та минута 7:7. Три безответни гола изведоха шуменци напред в резултата. До края „локомотивци“ успяха да заличат разликата и се оттеглиха на почивката с гол пасив 10:11.

В началото на втората част още в първата атака за гостите равновесието беше възстановено 11:11. В следващите минути шуменци бяха по концентрирани и вкараха нови четири гола за 15:11. Постепенно увеличиха преднината си до 25:15 и в края на мача ликуваха с Купата.

„Спартак“ победи „Пирин-64“ в малкия финал и се окичи с бронзовите медали.

Стефан Димитров от отбора на „Локомотив“ заслужи приза за най-добър вратар на турнира.

„Отстъпихме на „Шумен”. Поздравявам ги за Купата! През второто полувреме нещо се пречупи в нас. Допуснахме лесни голове. Напред направихме грешки, от които се възползва съперника. Продължаваме в първенството, където започват плейофите. Първите ни мачове са със „Спартак“ и вярвам, че ще успеем да зарадваме нашите привърженици с по-добра игра“, коментира треньорът на „Локомотив” Йордан Димитров.

„Локо”: Стефан Димитров, Исмет Хаджиев, Любослав Димитров, Тодор Калчев, Петър Николов, Емилиян Синигеров, Николай Генов, Станислав Добрев, Георги Стоянов, Георги Кръстев, Божидар Симеонов, Кристиян Йорданов, Димитър Георгиев, Иван Петков, Веселин Чакмаков, Мартин Тодоров, Михаел Иванов, Георги Аврамов.

 


Ключови думи
хандбал Локомотив Купа на България
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати