Петък, 16 Юни 2023
            
Велико Търново Спорт

Мартин Моран излиза срещу Лео Меси и Аржентина в исторически мач

  17.03.2023 12:01
Мартин Моран излиза срещу Лео Меси и Аржентина в исторически мач

Халфът на „Етър“ Мартин Моран излиза срещу Лео Меси и Аржентина в Буенос Айрес в исторически мач. Моран получи повиквателна за националния отбор на Панама за гостуването на Аржентина на 23 март. Той е единственият от панамските футболисти, играещи у нас, удостоен с тази чест, като в селекцията този път не попаднаха Хосе Кордоба и Ромеш Ивей.

Селекционерът на Панама Томас Кристенсен извика 20 футболисти за двубоя с „гаучосите“, който ще е първи за тях след спечелената световна титла. 14 от тях играят в местното първенство, а останалите 6 – в чуждестранни клубове. Избраниците на селекционера започват подготовка на 19 март. Групата ще пътува за аржентинската столица Буенос Айрес на 21 март. Двубоят ще се играе на най-големия стадион в Южна Америка – „Ел Монументал“ на “Ривър Плейт”.

“Гаучосите” ще играят за първи път като настоящи световни шампиони и интересът към мача е колосален. Футболната федерация на Аржентина е получила невероятните 131 537 искания за акредитация за мача срещу Панама на най-големия стадион в Южна Америка. Освен всички аржентински медии, най-голям интерес към акредитиране за мача имат медии от Бразилия, Уругвай и Франция, като разбира се незаменими са най-големите европейски и американски медии.

Такъв интерес не е виждан никога в историята на футбола. Все още не е известно колко заявки за билети има, но няма да е изненада, ако се появи новина, че над милион души са искали да си купят билет, след като пет милиона души излязоха по улиците на Буенос Айрес, за да празнуват с новите национални герои. По официални данни стадионът събира 85 000 зрители и ще бъде претъпкан до краен предел.


Ключови думи
Мартин Моран
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати