Четвъртък, 15 Юни 2023
            
Велико Търново Други

Изложба разказва в снимки историята на Туристическо дружество „Трапезица 1902“

  16.03.2023 09:51
Изложба разказва в снимки историята на Туристическо дружество „Трапезица 1902“

С фотоизложба Туристическо дружество „Трапезица -1902” отбелязва 120 години от своето създаване. Експозицията ще бъде открита на 16 март 2023 г. от 17,30 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов”.
Събитието е част от програмата за празника на Велико Търново и се осъществява с подкрепата на Общината.
Фотосите отразяват историята на дружеството, традицията и развитието на туризма, туристическите спортове, културни и екологичните инициативи, утвърждаването на идеите за активен живот в хармония с природата.
ТД „Трапезица – 1902” членува в Българския туристически съюз, Старопланински туристически район, Българската асоциация за алтернативен туризъм, Националната асоциация за детски и младежки туризъм и чрез своите клубове в българските федерации по туризъм, алпинизъм, катерене и ориентиране.
Дружеството е основано на 17 март 1902 г. от група ентусиасти, последвали призива на Алеко Константинов за отдих сред природата. Те приканват съвременниците си да опознаят туристическите и историческите забележителности на България и да съдействат за утвърждаването на толерантността, познанието и духовното развитие чрез активен здравословен и емоционален начин на живот.


Ключови думи
ТД Трапезица 1902
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати