Сряда, 14 Юни 2023
            
Горна Оряховица Други

Възможностите, които дава обучението в НВУ „Васил Левски“, бяха представени в Горна Оряховица

  15.03.2023 15:42
Възможностите, които дава обучението в НВУ „Васил Левски“, бяха представени в Горна Оряховица

Възможностите, които дава обучението за придобиване на образователно-квалификационна степен „Бакалавър” в професионално направление „Военно дело” в НВУ „Васил Левски“, бяха представени днес в Горна Оряховица. За целта от Военния университет поканиха на среща випускниците от общината.

Идеята е реализирана съвместно между НВУ и Военното окръжие във Велико Търново с началник подполковник Веселин Тинков. За срещата съдействаха още кметът на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев и  експертът в офиса за военен отчет в Горна Оряховица Валентин Ениманев.

Продуктът „Курсант“ бе промотиран от настоящи курсанти в НВУ „Васил Левски“. Организаторите на срещата бяха подготвили специална изненада за випускниците в Горна Оряховица – среща с ветерана от войните Цено Спасов. Въпреки достолепните си 99 г., Спасов е активен член на Съюза на ветераните от войните и на Българския  антифашистки съюз. За преживяното от него на младите хора разказа съпругата му Мария, с която имат 75-годишен брак.

Гостуването на Цено Спасов се случи със съдействието на председателя на Областния съюз на ветераните от войните Атанас Величков.

Срещи като проведената в Горна Оряховица ще има в цялата област, но в малко по-различен формат. Вместо да събират на едно място випускниците, от НВУ „Васил Левски“ ще изпратят свой екип в средните училища в общинските центрове.


Ключови думи
подполковник Веселин Тинков
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати