Понеделник, 29 Май 2023
            
Велико Търново Избори 2 април 2023 г.

ГЕРБ-СДС отива на избори с нови имена в листата си

  26.02.2023 14:28
ГЕРБ-СДС отива на избори с нови имена в листата си

Листа от 16 души, 6 от които нови имена, регистрира днес ГЕРБ-СДС във Великотърновския избирателен район.

Към целта три мандата в IV МИР коалицията отново тръгва с водач проф. Костадин Ангелов. Няма промяна и във второто и третото място. И този път втори в листата е областният координатор на Младежи-ГЕРБ и трети мандат общински съветник във Велико Търново Георги Недев. Третата позиция е поверена на издателя, председател на Общинския съвет в Горна Оряховица в периода 2019-2021 г. и народен представител в 45-то, 46-то, 47-то и 48-то Народно събрание Димитър Николов. На четвърто място е педиатърът д-р Валентин Точков. Пета е университетският преподавател и зам.-кмет на Свищов Станислава Стоянова, която бе депутат в 44-о Народно събрание.

На шестата позиция е световният рекордьор по хвърляне на копие и Почетен гражданин на Велико Търново Антоанета Селенска, която е и едно от новите имена сред кандидатите за 49-я Парламент. Седми в листата е политологът и зам.-председател на Общинския съвет в Павликени Венцислав Георгиев. Проф. Димитринка Цонкова също е сред новите попълнения в листата. От 1989 г. проф. Цонкова е преподавател във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ с доказан авторитет в областта на спортното образование и практическата подготовка на учители. След нея е мениджърът по продажби в семеен бизнес Росица Генчева, която живее в Сухиндол.

На десето място е Диана Попова - експерт с 24-годишен опит в сферата на рекламата и маркетинга. Общопрактикуващият лекар д-р Емил Енчев от Полски Тръмбеш е на 11-а позиция, следва го Стефан Бранзелов - магистър по финанси и банково дело, втори мандат председател на Общинския съвет в Златарица.

Ново име в листата е и Николай Теодосиев - един от най-младите и най-дейни кметове на населени места в община Велико Търново. Теодосиев е втори мандат кмет на Дичин. Георги Тодоров е най-младият кандидат за народен представител в листата на ГЕРБ-СДС, но активно ангажиран в обществения и политически живот. Студент е във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, с опит в сферата на туризма. Той е представител на Велико Търново и областта в Националния изпълнителен съвет на МГЕРБ. Нелина Александрова, която е на 15-а позиция, е завършила икономика на туризма, стопански и финансов контрол, валутен, митнически и данъчен контрол. Работи в едно от най-големите здравни заведения за доболнична помощ във Велико Търново. Листата затваря Николай Колев - историк, един от най-добрите професионалисти в сферата на библиотечното дело и библиотекознанието, човек със силна обществена ангажираност и активност.

Прошка от всички хора в областта за волно или неволно допуснатите грешки поиска проф. Костадин Ангелов. За него да бъде водач в знаков за България като Велико Търново е гордост и отговорност.

Велико Търново е марка и извън пределите на нашата страна. Затова си бяхме поставили като приоритет изграждане на довеждащата инфраструктура до старопрестолния град. АМ „Хемус” и „Русе – Велико Търново” могат да увеличат туристите двойно, дори тройно. Но когато предадохме управлението, бяхме заделили в специална сметка 1,3 млрд. лв. за „Хемус”, която вече щеше да е в напреднала фаза на строеж. Тези пари изчезнаха и никой не знае какво се случи с тези пари. Една от големите гордости на правителството на г-н Петков от „Промяната” беше това, че е спрял магистралата Русе – Велико Търново, каза проф. Ангелов. Той припомни, че средната инфлация в Еврозоната е около7%, докато у нас тя надхвърля 16%.

България беше отхвърлена от Шенген и Еврозоната благодарение на некадърното управление на „Промяната”. Време е да върнем българия на магистралата на Еврозоната и на тази, която води към Шенген. Ясно е, че можем, че знаем, че сме силни. Имаме нуждата от подкрепата на всеки български гражданин. Всеки глас, който хората ще дадат на 2 април за ГЕРБ-СДС, е глас който ще помогне на държавата да излезе от всички кризи. Всеки един глас ще бъде глас за съставяне на правителство. „Продължаваме промяната” не искат редовно правителство, те искат наесен отново да идем на избори, 2 в 1. Това ще бъде пагубно за нашата държава. Затова изборът на 2 април ще бъде съдбоносен, сподели още водачът на листата.

Проф. Ангелов начерта и част от приоритетите на ГЕРБ-СДС за областта. Изграждането на АМ „Хемус”и „Русе – Велико Търново”, инвестиции във ВиК инфраструктура, проблемът с „Кроношпан” и чистотата на въздуха във Велико Търново нареди на челните места професорът. Не подмина и сферата здравеопазване.

Имаме сериозен проблем в областната болница във Велико Търново, свързан както с трудовите възнаграждения на работещите там, така и с нейната дългосрочна финансова стабилност. С кмета на Велико Търново имаме и сериозни планове, свързани с Комплексния онкологичен център, допълни проф. Ангелов.

Водачът на листата изрази увереността си в победата на 2 април. За всички е видима липсата на диалог в коалицията „Продължаваме промяната” – „Демократична България”, както и липсата на нормален диалог в останалите политически формации на територията на областта. Но ние винаги сме гледали това, което се случва в нашата партия. Ние сме единни, целеустремени и ще работим усърдно за три мандата. Хората осъзнаха всички онези грешки и разобличиха всички лъжи, каза още проф. Ангелов.

Като човек с десен генезис темата за битката за гласа на десния избирател коментира Димитър Николов. След като видяхме подмяна на приоритетите в държавата, имаме опити за подмяна на дясното и скрита приватизация на дясното. Тази т. нар. коалиция на отчаянието е маскирана като ново дясно обединение. Автентичната дясна коалиция е ГЕРБ-СДС. Не мога да си представя как колеги ще седнат в следващия Парламент рамо до рамо с комунистическия следовател Бойко Рашков, коментира Николов.

Позитивна кампания без черен пиар ще води ГЕРБ-СДС. Така партньорите искат да докажат, че са гласът на разума и отговорността.


Ключови думи
ГЕРБ-СДС
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати