Неделя, 28 Май 2023
            
Други Стражица

В Стражица канят на базар за Баба Марта

  25.02.2023 11:41
В Стражица канят на базар за Баба Марта

За втора поредна година Община Стражица кани за участие в изложба-базар „Българската мартеница – традиции и красота“, посветена на един от най-обичания български празник - Баба Марта.

В инициативата могат да участват всички образователни и културни институции, социални услуги и неправителствени организации в община Стражица.

Целта на изложбата е съхраняване и съживяваме на българските традиции в изработването на мартеници и да бъде пожелано на всички здраве, щастие и благополучие.

В изложбата - базар може да участвате с ръчно изработени тематични предмети, традиционни и обемни мартеници, пана или кукли на Пижо и Пенда, които трябва да бъдат ръчно изработени, оригинални и/или автентични. Официалното откриване на изложбата „Българската мартеница – традиции и красота“ ще се състои на 28.02.2022 г. от 17.00 ч. в Ритуална зала гр. Стражица. Мартениците ще бъдат на разположение на всички, които желаят да закупят някое от изделията от 1 до 3 март 2023 г.

Всяко изделие трябва да има етикет с име на участника, институцията, която представлява и телефон за контакт. Красивите червено-бели изделия – мартеници и сувенири, свързани с деня на Баба Марта, могат да се предадат в сградата на община Стражица, ул. „Дончо Узунов“ №5, до 17.00 ч. на 27.02.2023 г.

За повече информация тел. 0879821928, уточняват организаторите.


Ключови думи
базар Баба Марта
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати