Вторник, 30 Май 2023
            
Велико Търново Други

Награди за ПГСАГ „Ангел Попов“ от XII Национален конкурс „Българските архитектурни паметници в макети“

  25.02.2023 09:18
Награди за ПГСАГ „Ангел Попов“ от XII Национален конкурс „Българските архитектурни паметници в макети“

Две награди от XII Национален конкурс „Българските архитектурни паметници в макети“ спечелиха ученици от ПГАСГ „Ангел Попов“ във Велико Търново.

За участието си в този важен конкурс, чиято цел е да се засили интереса на учениците към историята на България и към архитектурните паметници, създадени след Освобождението, ученици работиха усилено под ръководството на арх. Мартин Лазаров. В тазгодишното издание на съревнованието, организирано от Министерство на образованието и науката и Общински детски комплекс, гр. Варна момчетата и момичетата от ПГАСГ се включиха с макети на емблематични сгради паметници от региона на Велико Търново.

Измежду общо 64 участници от 27 населени места в страната, журито на конкурса отличи два макета на участници от ПГСАГ „Ангел Попов“. Високата оценка е заради умението и сръчността, усвоени от учениците в училище и в извънкласните дейности.

Борислав Христов от Х клас, специалност „Строителство и архитектура“ спечели специалната награда на Камарата на архитектите в България, с макет на Художествена галерия "Борис Денев" във Велико Търново, а Калоян Цонев от същия клас получи поощрителна награда в IV възрастова група с макет на къщата на братя Шишкови в гр. Дряново.


Ключови думи
ПГАСГ Ангел Попов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати