Събота, 27 Май 2023
            
Велико Търново Избори 2 април 2023 г.

„Възраждане” и още три партии първи регистрираха листи в РИК

  24.02.2023 10:16
„Възраждане” и още три партии първи регистрираха листи в РИК

Четири партии първи регистрираха листите си за 2 април в Районната избирателна комисия – Велико Търново. Първи подадоха документи от ПП „Истината и само истината”, която е от новите политически субекти и участва в избори за първи път миналата година. Партията е регистрирана в Русе, а неин основател е Венцислав Ангелов, познат от редица медийни публикации като Венци Чикагото. В търновската листа има включени петима кандидати, като водач е Бахредин Салиев.

От претендентите за мандат, а защо не и два, в IV МИР първи сглобиха листа „Възраждане” и тя е втората с регистрация в РИК. Листата е от 14 души и е почти същата каквато участва в изборите на 2 октомври. Водач отново е варненецът Станислав Стоянов, второто и третото място са за Венцислава Йорданова и Александра Трифонова.

Партия Българско национално обединение, която на предишните избори предостави листите си на Васил Божков, първа подаде документи за регистрация в ЦИК и е сред първите, регистрирали листа в IV МИР. Листата е скромна само с един кандидат Венко Балтаджиев.

Листа регистрира и „Глас народен”. Тя е абсолютно същата, както и на 2 октомври миналата година. Кандидати са шест, а водач е Даниел Пулов от Долна Оряховица.

Крайният срок за регистриране на листи е 17 часа на 28 февруари.


Ключови думи
листи РИК Възраждане
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати