Четвъртък, 25 Май 2023
            
Горна Оряховица Други

Горнооряховски училища се включват в кампанията „Дай Pet: Училищна надпревара“

  22.02.2023 11:12
Горнооряховски училища се включват в кампанията „Дай Pet: Училищна надпревара“

10 училища на територията на община Горна Оряховица се включват едномесечната кампания „Дай Pet: Училищна надпревара“ на „ЕКО ПАРТНЪРС БЪЛГАРИЯ“ АД. Инициативата е насочена към подобряване на разделното събиране на пластмасови опаковки от напитки с обем до 3 л. Кампанията ще се проведе през месец март 2023 г. и в нея ще участват СУ „Вичо Грънчаров“, ОУ „Иван Вазов“, ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, ПТГ „Васил Левски“, ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“, ПГХТ „Проф. д-р Асен Златаров“, ПГЖПТ „Н. Й. Вапцаров“, ОУ ”Св. св. Кирил и Методий”, гр. Д. Оряховица, ОУ „Климент Охридски“, с. Драганово и ОУ „Елин Пелин“, с. Първомайци.
Организаторите на кампанията са осигурили на всички участващи училища необходимите кошове и чували за разделно събиране на пластмасови бутилки от напитки с обем до 3 л. Веднъж в седмицата специализиран бус ще извозва от всяко участващо училище разделно събраните отпадъци от опаковки. Те ще се претеглят, а временните резултати ще се отчита на фейсбук страница на „Еко партнърс България“, която е и официалния канал за комуникация по време на кампанията.
Училището, което в рамките на кампанията е предало най-голямо количество разделно събрани пластмасови бутилки от напитки с обем до 3 л., ще бъде наградено с награда по избор на учениците на стойност 1000 лв. и грамота „Най-много рециклирани отпадъци“.  Училището, което в рамките на кампанията е предало най-голямо разделно събрани пластмасови бутилки от напитки с обем до 3 л., изчислено за всеки ученик, също ще получи награда по избор на учениците на стойност 1000 лв. и грамота „Най-активни ученици“.
По време на кампанията организаторите ще проведат онлайн допитване до учениците в участващите училища за предпочитаните награди.
Всяко училище, участващо в кампанията и предало разделно събрани пластмасови бутилки от напитки, което не печели награда по 1000 лв., ще бъде наградено с ваучер за пазаруване от онлайн магазин ozone.bg на стойност 300 лв. и грамота „Участник в кампания „Дай Pet”: Училищна надпревара“.
Наградите на спечелилите училища ще бъдат връчени официално от организаторите „Еко партнърс България“.


Ключови думи
Дай Pet
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати