Вторник, 23 Май 2023
            
Велико Търново Култура

Кинематограф с премиера на „Книга за хората“ във Велико Търново

  21.02.2023 09:56
Кинематограф с премиера на „Книга за хората“ във Велико Търново

Платформата за късо кино Кинематограф, в партньорство с клуб ТАМ се завръща във Велико Търново със специална селекция – Късо кино за книгите и от книгите. Запазете си датата 23 Февруари. Часът е 19:30, мястото – КЛУБ ТАМ.

Акцентът на програмата е премиерата на филма „Книга за хората“ (2021) дело на режисьора  и сценарист Владислав Лаков. Страниците на тази история, които се разгръщат на прага между семплата действителност и магическия реализъм, ще ви пренесат през последната седмица от летния стаж в затънтеното родно село на библиотекарката Славина (Моника Иванова), чиито вяра и идеализъм ще бъдат поставени под сериозно изпитание. Тя ще трябва да се изправи срещу Димитрова (Ирен Кривошиева) – директорката на местната библиотека, която въплъщава в своя образ заслепението и корупцията, както на идеологията, така и на целия бюрократичен механизъм. Филмът е свеж и забавен поглед върху литературата като светиня на индивидуалността и силния характер.

Както може да се очаква от най-голямата медия за късо кино в България, гвоздеят на програмата не е единственото, което си заслужава да се види. Още цели пет заглавия ще бъдат представени, сред които филми от България, САЩ, Русия, Израел и Канада. Обединяващият мотив между тях е книгата, но всеки един представя своя прочит върху темата. От романтичната притча, осмисляща живота, през заплетените семейни взаимоотношения в гоненето на литературен успех, до грубата реалност на официалния документ.

Пълна програма на https://kinematograf.bg/programa


Ключови думи
Кинематограф
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати