Неделя, 21 Май 2023
            
Велико Търново Други

Седмица, посветена на Левски, проведоха в ЧДГ „Малки стъпчици”

  19.02.2023 09:28
Седмица, посветена на Левски, проведоха в ЧДГ „Малки стъпчици”

Книжки, посветени на Апостола на свободата Васил Левски, българското знаме и табло, което разказва най-важните моменти от живота на героя, си направиха малчуганите от Частна детска градина „Малки стъпчици“ в Присово. Творческата работилница на децата беше част от седмицата, посветена на Левски.

Всеки ден децата имаха часове, в които говориха за Апостола, учиха стихове и песни за него. Седмицата завърши със среща с актьорите от Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“ Иван Митев и Кирил Милушев, които гостуваха в детската градина. Повече от час те разказваха за Левски, след това проведоха викторина с децата. Иван Митев също се включи в концерта, като изпя пред всички любимата песен на Апостола.

„Срещата се получи изключително емоционална, защото в групите ни тази година имаме деца, родени и дълго време живели в чужбина. Те за първи път участват и наблюдават ритуалите, с които почитаме най-обичания си герой“, обяснява директорът на детската градина Пролет Петрова. И допълва, че следващата седмица ще бъде посветена на доброто.


Ключови думи
ЧДГ Малки стъпчици Присово
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати