Вторник, 23 Май 2023
            
Общество Павликени

Инж. Емануил Манолов: Васил Левски жертва живота си за свободата на България и ние се покланяме пред неговия подвиг

  19.02.2023 07:50
Инж. Емануил Манолов: Васил Левски жертва живота си за свободата на България и ние се покланяме пред неговия подвиг

Възпоменателна церемония по повод 150 години от смъртта на Васил Левски събра в Павликени стотици граждани, които се поклониха пред паметника на Апостола. Поклонението в Павликени традиционно се организира пред паметника-морена с барелеф на националния герой.
„Васил Левски е важен за нашето общество заради саможертвата си и посланията, които отправя. Най-важното му поръчение е за бъдещата българска държавност – Васил Левски просвещава народа, че сами трябва да извоюваме свободата си и сами трябва да управляваме държавата си, защото подарената свобода всъщност е нова зависимост. Васил Левски жертва живота си за свободата на България и ние се покланяме пред неговия подвиг!“, каза в словото си кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов.

Гвардейци от 12-ти ученически гвардейски отряд про СУ „Бачо Киро” дадоха  почетен караул от двете страни на паметника.

В церемонията се включиха и ученици от общинските детски градини и училища. Никол Белева и Даниан Павлов от ДГ „Вяра, Надежда, Любов” и Нерджан Тошев от ОУ „Свети Климент Охридски“ изпълниха стихотворения. Децата от група „Камбанки“ при ДГ „Осми март“ и  децата от ДГ „Атанас Неделчев“ гр. Бяла черква изпълниха песни.

Венци и цветя поднесоха представителите на община Павликени и на Общинския съвет, политическите партии, училищните ръководства, детските градини, Исторически музей - Павликени, обществени и неправителствени организации, както и граждани.


Ключови думи
Левски
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати