Петък, 19 Май 2023
            
Велико Търново Крими

Криминалисти от Районното управление във Велико Търново иззеха над 300 грама синтетичен наркотик

  17.02.2023 11:39
Криминалисти от Районното управление във Велико Търново иззеха над 300 грама синтетичен наркотик

Криминалисти от Велико Търново нанесоха сериозен удар върху наркопроизводството и наркоразпространението и задържаха значим производител на пико. Вчера следобед, на изхода на старата столица в посока София, е извършена проверка на лек автомобил, управляван от 30-годишна от Велико Търново. С нея пътувал 31-годишен от Ловеч, известен на полицията и осъждан.

В личния му багаж криминалистите  намерили 2 пликчета, съдържащи около 50 грама кристалообразно вещество, което при полеви наркотест е реагирало на метамфетамин. При последвало претърсване в обитаваното от него жилище в областния град,  са открити и иззети прекурсори и вещества в различни опаковки, реагирали на метамфетамин, с тегло около 255 грама, и около 3 грама тревиста маса, реагирала на канабис.

По случая е започнато досъдебно производство. 

Шофьорката е тествана за употреба на наркотични вещества, уредът отчел положителна реакция на амфетамин и метамфетамин. Тя е отказала кръвна проба. Срещу нея е започнато бързо производство. И двамата са задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР.


Ключови думи
пико
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати