Четвъртък, 18 Май 2023
            
Велико Търново Други

Набелязаха мерки за обезопасяване след верижната катастрофа на ул. „Магистрална“ във Велико Търново

  16.02.2023 13:26
Набелязаха мерки за обезопасяване след верижната катастрофа на ул. „Магистрална“ във Велико Търново

Мерки за обезопасяване на Републикански път I-IV на ул. „Магистрална“ от километър 128+ 802 до километър 128 +464 /участъкът между светофарите на кръстовището с ул. “Мармарлийска” и ул. “Славянска”/ бяха набелязани на работна среща, свикана от областния управител инж. Георги Гугучков.

В заседанието участваха заместник областният управител Станислав Николов, инж. Цанко Бояджиев, който е началник отдел „Техническа инфраструктура“ към Община Велико Търново, инж. Йордан Матеев – началник отдел ИРД към Областно пътно управление, началник сектор “Пътна полиция” главен инспектор Радостин Върбанов и инспектор Георги Игнатов от сектора.

Повод за свикване на работната група бе верижната катастрофа на ул. „Магистрална“ във Велико Търново на 09.02.2023 г., при която пострадаха четирима души. След инцидента при областния управител постъпи сигнал от гражданин с няколко предложения за мерки, още повече, че в близост до този участък има училище.

На заседанието бе решено да се изготви план за реорганизиране движението в участъка на кръстовищата за ул. „Магистрална“ и ул. „Славянска“ :

-монтиране на указателни табели над пътното платно, указващи посоката на движение и престрояване преди навлизане в регулираното от светофарите кръстовище

- опресняване на пътната маркировка

- поставяне на знак за препоръчителна скорост от 40 км/ч за осигуряване на “зелена вълна” между светофарите.

Протокол от работната среща, заедно с видеоклип от верижната катастрофа, ще бъде изпратен до съответните институции и след като те се произнесат се очаква да се пристъпи към реализирането на проекта.


Ключови думи
обезопасяване Магистрална
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати