Сряда, 17 Май 2023
            
Велико Търново Култура

34 съкровени „Лица в тишината“ представя в изложба Даниела Минева

  15.02.2023 10:20
34 съкровени „Лица в тишината“ представя в изложба Даниела Минева

Фотографската изложба „Лица в тишината” ще бъде открита на 15 февруари - сряда, от 17,30 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ във Велико Търново.

Автор е Даниела Минева, която представя свои 34 цветни и черно-бели творби в направлението портретна фотография.

В моята работа зад обектива търся предимно психологизма като подход за изследването на моделите – човекът отвъд социалните роли и маските, които е принуден да носи. Човекът, останал в тишината на самотата, когато дори и само за миг може да срещне душата си, казва авторката.

За мен като фотограф е предизвикателство да бъда свидетел на тази среща, без да я опорочавам с присъствието си. Да се стопя като личност и автор, за да остане само обектът в автентичната му същност. В този смисъл изложбата показва среща на човека сам със себе си, посочва Даниела Минева.

Тя разказва, че нейната „афера” с фотографията е дългогодишна и много интимна. Направила първата си фотографска изложба още в гимназиалните години. Въпреки че през годините е използвала фотографията като част от професионалните си задачи, снимайки предимно продуктова фотография, портретният жанр остава нейното истинско амплоа.

Даниела Минева е участвала в няколко съвместни изложби във Велико Търново, Добрич и София. Включвала се е в отразяването на много събития, форуми и фестивали. Професионалното й ангажиране с портретна и семейна фотография отново допълва творческите й търсения.

Даниела Минева освен като майстор зад обектива е известна и като един от моторите на популярната фолклорна формация „Плетеница“, където е арт директор и пее в хора.


Ключови думи
Даниела Минева ИЗ Рафаел Михайлов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати