Четвъртък, 18 Май 2023
            
Велико Търново Други

Ученици ще провеждат практиката си във великотърновския театър

  14.02.2023 14:21
Ученици ще провеждат практиката си във великотърновския театър

Ученици от Професионалната гимназия по моден дизайн ще провеждат производствената си практика във великотърновския театър. За това се договориха директорът на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“ Васил Вълчев и Боряна Мочева, която ръководи професионалното училище в старата столица. Двамата подписаха споразумение за сътрудничество, което предвижда съвместна работа в областта на образованието и културата, обмен на добри практики, реализиране на съвместни инициативи и проекти.

Меморандумът включва още организиране на обучения и производствена практика за гимназистите в професионалните направления «Моден дизайн» и «Фризьорски и козметични услуги». Учениците ще имат възможност да проведат стажа си в реална работна среда в шивашките ателиета, гримьорните и перукерната на театъра. След края на практиката, при изразено желание от страна на някои от младите хора, от МДТ може да им предложат постоянна работа.

Вчера ученици от ПГ по моден дизайн за първи път посетиха театъра и се потопиха в тайните на театралната магия. Те бяха посрещнати от актьора Кирил Милушев, който ги разходи зад кулисите. Учениците видяха как функционира уникалната сцена на великотърновския театър, разгледаха гримьорните, складовете с декори, шивашките ателиета и перукерната.

Нашите инициативи, насочени към привличане на детската и младежка публика, ще продължат, сподели директорът на МДТ Васил Вълчев. Съвсем скоро ще дадем старт и на проекта „Театрално междучасие“, ориентиран към училищата във община Велико Търново, допълни той.


Ключови думи
ПГМД
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати