Петък, 12 Май 2023
            
Горна Оряховица Общество

Волейболните легенди Евгени Иванов и Николай Иванов гостуваха в СУ „Вичо Грънчаров“

  09.02.2023 15:42
Волейболните легенди Евгени Иванов и Николай Иванов гостуваха в СУ „Вичо Грънчаров“

Вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол Давид Давидов и волейболните легенди Евгени Иванов и Николай Иванов гостуваха в СУ „Вичо Грънчаров“. Заедно с тях бе и административният директор на федерацията Станислав Николов.

Визитата им е част от мащабния национален проект „С волейбол в училище“. Целта на инициативата е да покаже, че образованието и спортът могат да вървят паралелно, изграждайки личността на българските деца, като им предоставя забавление, спорт, здраве, образование и личностно израстване. В рамките на проекта волейболната игра ще се представя в училищата от професионални треньори, ще се провеждат открити уроци с цел повишаване на интереса към волейбола и откриване на бъдещи големи звезди на българския спорт сред малките таланти в училище.
Гостите федерацията бяха посрещнати от директора на СУ „Вичо Грънчаров“ Нели Атанасова, която ги приветства с добре дошли.

Много се радваме, че децата ще имат възможност да се докоснат до вас и вие ще бъдете мотива има за по-сериозна работа по отношение на волейбола и на спорта като цяло. От тази година в нашето училище има нов отбор по волейбол, който е сформиран по Националната програма „Заедно в изкуството и спорта“. Няма как да не се похвалим, че те преминават на следващ етап от националните ученически игри, където ще представят област Велико Търново, сподели Нели Атанасова. Казват, че доброто е заразно и момичетата от волейболния отбол и треньорът им Даниел Ризов го доказаха. Вече има много кандидати, които искат да се присъединят към тях и се надявам през следващата година отборите вече да бъдат два, допълни директорката.
На срещата с волейболните легенди присъстваха и заместник-кметът Григор Минков и инж. Петя Богданова - директор на Общинско предприятие „Младежки дейности, спортни имоти и прояви“.
За мен е огромно удоволствие да ви посрещнем в Горна Оряховица. Вие сте пример както за децата в тази зала, така и за нас, защото ние сме израснали с вашите успехи. Световната волейболна федерация е втората по големина след МОК и това говори много за волейбола и всички съпричастни на него. Хора като господин Ризов, който над 40 години е отдаден на него, трябва да бъдат съхранявани от волейболната ни федерация, защото те подготвят основата на бъдещите успешни спортисти, обърна се към гостите Григор Минков. Скъпи ученици, от личен опит знам, че престоят ви в залата ще ви помогне много за израстването ви като хора в бъдеще, каза още заместник-кметът и пожела бъдещи успехи на младите спортисти.
Проектът „С волейбол в училище“ на Българската федерация по волейбол и на Европейската конфедерация вече е реализиран в над 20 училища в България. Начинът, по който ни посрещате тук, прави това събитие едно от най-специалните, които сме имали до момента. Благодарим на директора на училището Нели Атанасова, на местната власт и специално на треньора Йордан Ризов, който помага за развитието на нашия спорт в Горна Оряховица. Искрено вярваме, че образованието и спорта не са две различни посоки в живота на младите хора. Те могат да вървят заедно и да спомогнат за изграждането на стойностни и успешни хора. На тези, които вече се занимават с волейбол, пожелавам да продължават да влагат усилия и страст в него и да постигат мечтите си благодарение на него. А тези, които все още не са опитали, нека го направят и ще им хареса, каза вицепрезидентът на БФВ Давид Давидов.
А Евгени Иванов допълни: За нас е голяма радост да бъдем в Горна Оряховица и да сме партньори по проект, който се реализира не само в България, но и в цяла Европа. Този мащабен проект има за цел да ви запознае с волейбола, защото тръгва именно от училище. И най-големите шампиони са направили своите първи крачки в училищните салони. Може би и за някои от вас това са първите крачки на един много дълъг път, който ще извървите заедно с волейбола. Пожелавам ви го от все сърце, обърна се към децата волейболната легенда Евгени Иванов и пожела догодина училищните отбори вече да са два.
Колегата му Николай Иванов сподели с учениците, че денят е специален, защото през далечната 1895 година е измислена играта волейбол. На този ден ние сме тук заедно с вас, за да се включим в проекта „С волейбол на училище“. Привилегия е да си част от даден отбор, защото трябва много труд, дисциплина и упорито да преследваш поставените цели. Бъдете здрави и преследвайте мечтите си, пожела Николай Иванов.
След официалната част имаше демонстрации, на които гостите имаха възможността да се запознаят с уменията на волейболистите от училището, които работят под ръководството на председателя и треньора на ВК „Импулс“ Йордан Ризов. По-късно те разгледаха условията в спортната зала, при които тренират волейболистите на клуба.


Ключови думи
Евгени Иванов Николай Иванов волейбол
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати