Четвъртък, 11 Май 2023
            
Горна Оряховица Други

Ден на лозаря и винаря на 14 февруари в Етнографски музей - Долна Оряховица

  08.02.2023 11:21
Ден на лозаря и винаря на 14 февруари в Етнографски музей - Долна Оряховица

Етнографски музей Долна Оряховица кани своите посетители на Ден на лозаря и винаря, посветен на предстоящия празник Трифон Зарезан. Началото на програмата е от 10:30 часа с ритуално зарязване в двора на музея. Обичаят ще бъде пресъздаден от самодейци на пенсионерски клуб „Надежда“ и читалище „Христо Козлев-1883“ в Долна Оряховица.

От 11:00 часа е организирана презентация с дегустация от Винарска изба Lege Artis Горна Оряховица, която е основен спомоществовател на празничното събитие.

В 11:30 ще бъдат обявени резултатите от конкурсната част за най-добрите домашни вина и ракии от региона. Те ще бъдат оценявани от компетентно жури, включващо специалист в отглеждането на грозде и производството на вино, както и шеф-готвач Ивайло Иванов, финалист от „Hell`s Kitchen 3“. Всеки участник ще получи музейна книга и грамота от Исторически музей – Горна Оряховица, а най-добрите производители – специални награди.

Желаещите да се включат в прегледа на домашното вино и ракия могат да участват в конкурса, като оставят проба от своето производство в Етнографски музей Долна Оряховица до 10 февруари (петък).


Ключови думи
Етнографски музей - Долна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати