Вторник, 28 Мар 2023
            
Велико Търново Темида

Две години затвор за измамник, обещавал месо на ниски цени

  08.02.2023 09:35
Две години затвор за измамник, обещавал месо на ниски цени

По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Велико Търново, 58-годишен мъж е  осъден на две години лишаване от свобода за измами чрез  обещания за продажба на месо на ниска цена.

Р. А. е признат за виновен за това, че в периода от 15.05.2022 г. до 06.09.2022 г. във Велико Търново и Полски Тръмбеш заблудил четирима души, че може да им уреди или продаде на ниска цена свинско, телешко и пилешко месо, и с това им причинил имотна вреда в общ размер на 635 лева.

По делото е установено, че след като Р.А. изтърпял наложеното му ефективно наказание лишаване от свобода, продължил да извършва измами. Обвиняемият използвал различни ситуации, при които се срещал и провеждал разговори със случайни жени, които уверявал, че може да ги уреди да закупят  пилешко, свинско и телешко месо на много ниски цени (по 5 лева или по 5,05 лева за килограм от всеки вид), вземал предварително парите за договорените количества месо от приелите предложенията му и присвоявал същите. Той нямал никакво намерение да изпълни сделките, тъй като въобще не разполагал с предлаганите видове и количества месо.

Обвиняемият е осъждан многократно с влезли в сила присъди за измами. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по друго досъдебно производство, също за измама с продажба на месо на ниски цени.

Присъдата на Районен съд – Велико Търново подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Велико Търново.


Ключови думи
измама месо
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати