Четвъртък, 11 Май 2023
            
Други

РИОСВ – Велико Търново даде предписание на общините за почистване на нерегламентираните замърсявания с отпадъци

  07.02.2023 10:17
РИОСВ – Велико Търново даде предписание на общините за почистване на нерегламентираните замърсявания с отпадъци

РИОСВ – Велико Търново даде предписания на кметовете на всички общини от Великотърновска и Габровска области да предприемат мерки за почистване на нерегламентирани замърсявания с отпадъци. Предписанията се отнасят за замърсени с отпадъци терени, включително по общинската пътна мрежа, речните легла и прилежащите им земи.

Общините следва да идентифицират сметищата на тяхна територия, да подготвят информация за точното местоположение с координати на конкретното замърсяване и приблизителна площ.

Предписанието дава срок на кметовете до 10 февруари 2023 г. да изготвят график за почистване на съществуващите нерегламентирани сметища, който да представят в РИОСВ за сведение и контрол.

Предписанието задължава кметовете да организират почистване на посочените замърсени терени в периода 01.03.2023 г. – 31.07.2023 г. Експерти от РИОСВ – Велико Търново ще проверят изпълнението на предписанията. При констатиране на неизпълнение ще бъдат предприети административнонаказателни мерки, съгласно Закона за управление на отпадъците - за неизпълнение на предписание на физическите лица се налага глоба в размер от 2000 лв. до 10 000 лв., а на юридическите лица имуществена санкция в размер от 5000 до 20 000 лв.


Ключови думи
предписания сметища РИОСВ
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати