Събота, 06 Май 2023
            
Велико Търново Други

Бъдещи журналисти гостуваха във ВТУ

  01.02.2023 12:00
Бъдещи журналисти гостуваха във ВТУ

Четвъртокласници от ОУ „Св. Климент Охридски“ в Павликени днес гостуваха на Великотърновския университет. Посещението им е част от проекта на МОН „Когато мечтите се сбъдват“, в който учениците изучават предмета „Медии и журналистика“.

Заместник-ректорът по учебната дейност проф. д-р Димитър Симеонов прие децата и тяхната учителка Анка Атанасова и ги поздрави специално от името на ректора проф. д-р Христо Бонджолов.

„В нашия университет, също както и при вас, се изучава специалността „Журналистика“. Студентите в тази специалност се научават да разрешават сложни задачи, свързани с журналистическата дейност, научават се на логическо мислене и как да използват новаторски и творчески подход при решаване на нестандартни задачи в условията на силно конкурентната среда на медийния пазар в България. Пожелавам ви един ден вие също да станете наши студенти и да изучавате тази престижна специалност“, приключи разказа си проф. Симеонов.

Малките гости използваха наученото в часовете по журналистика и зададоха много въпроси на своя домакин, свързани с историята и традициите на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, на които проф. Симеонов отговори подробно и с удоволствие.

Доц. д-р Иво Инджов, преподавател в катедра „Журналистика и връзки с обществеността“ към Филологическия факултет, се включи онлайн в срещата с видеообръщение към учениците, в което им разказа повече за това какво е да си журналист, репортер, анализатор и най-вече за предизвикателствата и борбата с фалшивите новините, заливащи все повече медиите и социалните мрежи през XXI век.

В края на срещата всички деца получиха подарък от Университета за спомен от днешния запомнящ се ден.


Ключови думи
ОУ „Св. Климент Охридски“
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати