Неделя, 30 Апр 2023
            
Други

С 3,128 млн. лв. обезщетяват собствениците на имоти от Лот 6 на автомагистрала „Хемус“

  27.01.2023 10:17
С 3,128 млн. лв. обезщетяват собствениците на имоти от Лот 6 на автомагистрала „Хемус“

Започна изплащането на обезщетенията за имотите, отчуждени с решение на Министерски съвет №211 от 7 април 2022 г., свързани с изграждането на автомагистрала „Хемус“. Решението засята имоти в землищата на община Павликени: град Павликени и селата Дъскот, Паскалевец и Патреш; община Велико Търново – селата Дичин, Никюп и Ресен; община Полски Тръмбещ – селата Куцина , Стефан Стамболово и Поски Сеновец. Отсечката представлява Лот 6 на магистралата. За отчуждените имоти са предвидени общо 3 128 098,50 лв.

Правоимащите лица трябва да представят в Центъра за административно обслужване на Областна администрация Велико Търново, който се намира на площад „Център“ №2, стая 201 набор от документи, съответно за физически и юридически лица, които са достъпни както в центъра, така и на сайта на областна администрация Велико Търново www.vt.government.bg .

Документи се приемат както на място, така и по пощенски път или чрез лицензиран пощенски оператор.

За суми до 1 000 лв. плащанията могат да се осъществят и на каса, а за суми, надвишаващи 1 000 лв. – само по банков път.

Напомняме, че тече изплащане на обезщетения и за имотите в землищата на с. Връбовка, с. Бутово и гр. Павликени в община Павликени, както и землището на гр. Сухиндол, които са в обхвата на Лот 5 на АМ „Хемус“. До момента на правоимащи за този лот са изплатени 515 888,67 лв.


Ключови думи
АМ Хемус
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати