Четвъртък, 27 Апр 2023
            
Велико Търново Крими

ГДБОП и ОДМВР – Велико Търново иззеха над 2000 ментета, продавани като маркови стоки в Интернет

  26.01.2023 19:17
ГДБОП и ОДМВР – Велико Търново иззеха над 2000 ментета, продавани като маркови стоки в Интернет

Специализирана операция под ръководството на Районната прокуратура във Велико Търново разкри схема за търговия със стоки, продавани като продукт на водещи търговски марки.

Спецоперацията по противодействие на престъпленията срещу интелектуалната собственост, свързани с незаконно разпространение на стоки носещи защитени търговски марки, е реализирана през днешния ден на територията на Велико Търново. Действията са осъществени от служители на отдел „Киберпрестъпност“ –ГДБОП и ОДМВР – Велико Търново, под ръководството на Районната прокуратура във Велико Търново. В хода на операцията са проверени два търговски обекта и складове към тях, където са установени над 2000 артикула – дамски и мъжки дрехи, чанти и други аксесоари - всичките носещи запазени търговски марки. Иззети са и технически средства с които се е извършвало администрирането на интернет страници и такива в социалните мрежи, чрез които се е осъществявала търговската дейност. В хода на разследването е установено, че продажбата на стоките, носещи запазени търговски марки, се е извършвала без необходимото по закон съгласие на носителите на правата върху съответните марки – дейност, квалифицирана от българското законодателство като престъпление, съгласно чл.172 б от НК. Работата по документирането на цялостната престъпна дейност продължава.
Поредната операция на МВР в защита правата върху интелектуалната собственост е част от предприетите активни мероприятия по плана за действие срещу този вид престъпни посегателства, който се осъществява в рамките на Европейската мултидисциплинарна платформа за противодействие на престъпни заплахи (EMPACT), по която ГДБОП е ръководител на европейската група, която работи по линия на противодействие на престъпления против интелектуалната собственост, фалшиви стоки и пари.

 


Ключови думи
маркови стоки
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати