Четвъртък, 27 Апр 2023
            
Велико Търново Светски

Латино школата UN BESO посрещна над 300 гости за 12-я си рожден ден

  26.01.2023 12:50
Латино школата UN BESO посрещна над 300 гости за 12-я си рожден ден

В двудневен танцов и латино маратон се превърна 12-ят рожден ден на школата по танци UN BESO - една от най-големите школи в страната. Трите основателки Дарина Георгиева, Иглика Иванова и Ваня Гьошева празнуваха пищно празника си и посрещнаха над 300 гости от цялата страна.

Още от петък започнаха емоциите с празничния концерт в Мол Велико Търново. На сцената се представиха със свои хореографии всички групи от школата. В момента там се обучават деца и ученици в 4 възрастови групи. Младата генерация в UN BESO показа 14 танца от разнообразни стилове и впечатли публиката с уменията и грацията си. Те представиха и впечатляващи танцови разработки, с които наскоро заеха призови места на Балканска танцова спартакиада и конкурса „Звезден сблъсък“.

Съботният ден предложи на търновци едно от най-силните партита за сезона. За събитието дойдоха гости от школите от София, Пловдив, Плевен, Русе, Стара Загора, Варна, Габрово, Казанлък, Троян, Велико Търново. Водещ беше актьорът Кирил Милушев, който всяка събота води и клас по актьорско майсторство в школата.

С много подаръци, танцови хореографии-изненади и споделени емоции продължи вечерта. Момичетата от „Ун Бесо тийн“ показаха уникална бачата, а аплодисменти заслужи и хореографията с характерния ориенталски етно стил „Арабски танц“ по хореография на Полина Кинова, треньор в UN BESO. Страстите нагорещи огнената бачата – изненада, която един от първите ученици при основаването на школата Георги Цанев.

UN BESO започва своята тринайсета година с нови планове за развитието си. От създаването си до днес UN BESO завладя сърцата на търновци и ги увлече в магията на танците. Тук е мястото, в което търновци направиха своите първи стъпки в салса, бачата, меренге, кизомба, ча-ча. Школата стои и зад пъстрия латино фестивал “Un Beso fiesta”, който се организира през есента.

В момента школата UN BESO предлага занимания за деца – „Латино и модерни танци за деца“, „Класически и модерен балет“, „Актьорско майсторство“, както и зумба за възрастни. Пълния график на тренировките можете да намерите в уебсайта www.unbeso.bg


Ключови думи
UN BESO
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати