Вторник, 25 Апр 2023
            
Крими

Иззети са 5 кг марихуана, проверени са 916 души и 706 автомобила при полицейска операция

  23.01.2023 11:58
Иззети са 5 кг марихуана, проверени са 916 души и 706 автомобила при полицейска операция

Иззети са 5 кг марихуана, проверени са 916 лица и 706 автомобила в хода на мащабна полицейска операция за противодействие на престъпността, проведена на територията на ОДМВР – В. Търново. Акцията е реализирана на 20 януари по заповед на главния секретар на МВР и с разпореждане на министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев за активни действия по един от основните приоритети на МВР – повишаване на сигурността и по-ефективно противодействие на престъпността.
Проверени са общо 916 граждани, 706 автомобила, 16 пункта за изкупуване на отпадъци от черни и цветни метали, 14 заложни къщи, 9 автоморги, автосервиза и депа, 22 питейни и увеселителни заведения и 21 търговски обекта. Разкрити са 14 престъпления, от тях 3 кражби от жилища, 4 кражби от търговски обекти, 2 кражби на части и вещи от МПС, 4 кражби на дървен материал от горския фонд и 1 телесна повреда. Образувани са 9 бързи производства, от които 5 за държане на наркотични вещества, 1 за шофиране, след употреба на наркотични вещества, 1 за управление на нерегистрирано МПС, 2 за съжителство на семейни начала с непълнолетно лице и 3 досъдебни производства. Съставени са 54 акта по Закона за движение по пътищата и са наложени 178 глоби по фиш. Задържани по ЗМВР са 6 лица. Установени са 4 лица, обявени за общодържавно издирване. Иззети са 5 кг. растителна маса, която при полеви наркотест е реагирала на марихуана, 10 литра алкохол и 370 грама тютюн, без документи за платен акциз. Съставени са 4 акта по Закона за горите и 6 констативни протокола. 
Обект на проверка бяха различни направления – криминална, икономическа престъпност, както и спазване на Закона за движение по пътищата от водачи на моторни превозни средства. Операцията имаше за цел и оказване на активна превенция спрямо лица, склонни да извършват престъпления и нарушения.
Тя бе реализирана с участието на служители от ОДМВР – В. Търново, Зонално жандармерийско управление, Регионална дирекция по горите, ТД НАП – В. Търново и РЗИ. 
Подобни действия ще продължат през определен период, съобразно криминогенната обстановка.  


Ключови думи
полицейска операция
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати