Петък, 21 Апр 2023
            
Елена Общество

Зам.-областният управител Станислав Николов подкрепи лечението на млад мъж

  20.01.2023 14:44
Зам.-областният управител Станислав Николов подкрепи лечението на млад мъж

Заместник областният управител Станислав Николов се включи с лични средства в благотворителната инициатива „Да дарим надежда“. Кампанията е организирана от Местния съвет по туризъм в община Елена и Гражданското сдружение „ЗаЕдно за Елена“ и е в помощ на 28-годишния еленчанин Стоян Момев, диагностициран с рак на тестисите – семином с метастаза в белия дроб.

В помощ на Стоян преди няколко дни в град Елена се проведе благотворителна вечер, на която бяха събрани 13 000 лв. За лечението на Стоян Момев до момента, от доброволни дарения, са набрани 98 000 лв., но са необходими още 32 000 лв., информират организаторите.

Те припомнят, че през последните 3 години младият мъж води дълга битка с коварното заболяване в България. Той е преминал през няколко курса химиотерапия, лъчетерапия, както и две операции, едната от които - неуспешна. От началото на месец декември миналата година Стоян се лекува в Германия и медиците дават надежда за живота и здравето му, тъй като прилагат иновативна терапия.

Престоят в болнично заведение, както и животът в чужбина, са свързани с много промени за семейството на младия еленчанин. Разходите са огромни и непосилни. В момента поетапно протича назначеното му лечение, но не е ясно колко дълго ще продължи. Прогнозният период, който е даден, е от година и половина. Извършват се вливки, както и присаждане на стволови клетки всеки месец. Ако терапията подейства успешно, след нея ще бъде проведена и имунотерапия.

Разходите по престоя на Стоян в Германия се равняват на приблизително 6 000 лв. на месец. Смятайки ги за целия прогнозен период на лечение, за година и половина престой в Германия  ще са необходими 110 000 лв., което е и крайната цел на всички включени в тази кауза.

Организаторите благодарят сърдечно на всички дарители от името на Стоян Момев и неговото семейство. Следващата им инициатива ще е благотворителен търг. Всеки, които има желание и възможност да помогне – нека го направи на посочената банкова сметка:

IBAN: BG43CECB979010I2981500

Титуляр: Стоян Иванов Момев

Основание за превод: Дарение за лечение

На снимката - организаторите на благотворителната инициатива "Да дарим надежда!"


Ключови думи
Станислав Николов Стоян Момев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати