Събота, 22 Апр 2023
            
Крими

Мащабна полицейска операция тече в областта

  20.01.2023 11:35
Мащабна полицейска операция тече в областта

Мащабна полицейска операция по линия на конвенционалната престъпност тече в област Велико Търново. Операцията е по заповед на главния секретар на МВР гл. комисар Петър Тодоров и по разпореждане на вътрешния министър Иван Демерджиев.

Обект на проверка са различни направления – криминална, икономическа престъпност, както и спазване на Закона за движение по пътищата от водачи на моторни превозни средства. Акцията има за цел и оказване на активна превенция спрямо лица, склонни да извършват престъпления и нарушения.

В хода на операцията се проверяват адреси и хора, за които има данни, че са извършили престъпления. Участват служители на Областната дирекция на МВР във Велико Търново, Зоналното жандармерийско управление, РИОСВ, РЗИ, НАП и Регионалното управление на горите.  

Към 11 ч. в хода на операцията са проверени общо 345 човека, 242 МПС, съставени са 18 акта по Закона за движение по пътищата, 52 фиша. Задържани са двама души. Установени са извършителите на 8 престъпления. Образувани са 2 бързи производства – за притежание на наркотици и за шофиране след употреба на дрога. Установени са двама души, обявени за общодържавно издирване. На територията на областта са изградени 14 КПП-та.

Рано тази сутрин в Районното управление на МВР в Горна Оряховица бяха доведени 28 лица, на които данъчните ще проверяват  имотното състояние. Става дума за хора, за които има данни, че са свързани с телефонни измами.   

Подобни действия ще продължат през определен период, съобразно криминогенната обстановка.

 


Ключови думи
операция
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати