Събота, 22 Апр 2023
            
Други

Червен код за опасно силен вятър е обявен за област Велико Търново

  19.01.2023 10:13
Червен код за опасно силен вятър е обявен за област Велико Търново

Националният институт по метеорология и хидрология обяви червен код за опасно силен вятър за областите Велико Търново, Монтана, Ловеч, Габрово и Враца. Скоростта на вятъра се очаква да бъде до 35 м/сек. За други 7 области, включително София, кодът е оранжев, а в останалите жълт.

Всички дежурни екипи на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" са с повишена готовност и проведен допълнителен инструктаж във връзка с опасното време. Поддържа се постоянна връзка с общините от област Велико Търново, които имат готовност със свои екипи от жива сила и техника да се включат при отстраняване на евентуални щети, нанесени от силния вятър.

Областният управител инж. Георги Гугучков апелира към гражданите на областта да бъдат внимателни. Той призова да се отстранят от прозорците и балконите недобре закрепените предмети, а собствениците на строителните фирми да проверят състоянието на строителните обекти, на оградите и строителните скелета, както и да се предприемат действия по обезопасяването им.

Неkа хората бъдат внимателни при придвижването си на открито и да подават сигнали на тел 112 в случай, че забележат нередности.

Снимка: Интернет


Ключови думи
вятър
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати