Вторник, 31 Яну 2023
            
Велико Търново Крими

По искане на Районната прокуратура Съдът във Велико Търново задържа четирима обвиняеми за голяма кражба в Дебелец

  17.01.2023 14:38
По искане на Районната прокуратура Съдът във Велико Търново задържа четирима обвиняеми за голяма кражба в Дебелец

По искане на Районна прокуратура – Велико Търново, Районен съд – Велико Търново задържа под стража четирима мъже, привлечени в качеството на обвиняеми за кражба на пари и вещи от жилище в гр. Дебелец.

В. С., Й.И.,С.Д. и И. Д са привлечени в качеството на обвиняем за това, че на 01/02.01.2023 г. гр. Дебелец, общ. Велико Търново, след предварителен сговор чрез повреждане на прегради, здраво направени за защита на имот (срязана оградна мрежа и взломена входна врата), чрез използване на технически средства за срязване и взломяване и чрез използване на моторно превозно средство – два леки автомобила, отнели от владението на собствениците без тяхното съгласие с намерение противозаконно да присвоят чужди движими вещи – 21 700 лева, 51 300 евро с левова равностойност 100 334.08 лева, 200 щатски долара с левова равностойност 372.54 лева, 4 бр. UPS устройство, 2 бр. рутери, три часовника марки „Фестина“, „CITIZEN“  и „Roberto Cavalli“, като кражбата е в големи размери и представлява опасен рецидив по отношение на В.С.

Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието на лицата, наличието на опасност да се укрият и да извършат други престъпления,  поради което Районен съд - Велико Търново е уважил исканията на  прокуратурата за вземане на мерки за неотклонение „ Задържане под стража“ по отношение на четиримата обвиняеми.

Разследването продължава под наблюдението на Районна прокуратура –Велико Търново.


Ключови думи
Районна прокуратура Велико Търново
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати