Сряда, 12 Апр 2023
            
Други Павликени

Община Павликени получи финансиране за ремонт на спортна площадка в стадион „Ганчо Панов”

  11.01.2023 15:47
Община Павликени получи финансиране за ремонт на спортна площадка в стадион „Ганчо Панов”

Община Павликени получи финансиране от Министерството на младежта и спорта за ремонт на спортна площадка в стадион „Ганчо Панов”. Средствата са отпуснати по правилата на Наредба № 4 от 08 юли 2019 г за финансово подпомагане на изграждането и обновяването на спортни обекти – държавна и общинска собственост, финансирана от държавния бюджет чрез Министерството. Общата стойност на проекта е 367 250.83 лв.  с ДДС.

Проектът „Ремонт на съществуваща комбинирана спортна площадка в градски стадион „Ганчо Панов” гр. Павликени” предвижда извършване на строително-ремонтни дейности на съществуваща комбинирана спортна площадка за баскетбол и волейбол и пистата за дълъг скок, които се намират в стадиона.

Проектното предложение ще даде възможност за ремонт на съществуваща спортна площадка, позволяваща провеждане на тренировки по няколко вида спорт, заедно с пистата за троен скок и пясъчниците към нея. В зоната за троен скок е предвиден ремонт на пясъчните легла, ремонт на легла за дъските за отскок, доставка и монтаж на нови дъски, както и разчертаване. Моментното състояние на съоръжението е силно амортизирано през годините употреба и същевременно негодно за провеждане на тренировъчни и състезателни дейности.

Планираният срок за изпълнение на проекта е 8 календарни месеца.

Обектът е с изключително важно значение за развитието на масовия спорт и физическата култура. Той се ползва безвъзмездно от спортните клубове, училища и гражданите на общината и региона, като предоставя възможност за практикуване на различни видове спорт.

Създаването на необходимите условия за системно практикуване на физически упражнения и спорт на открито, както и повишаването на спортната ангажираност и активност на жителите е приоритетно направление от социалната политика на община Павликени. Дейностите в тази област са приоритетни за общинската спортна политика и се придържат към възприетата тенденция за подобряване и активизиране на физическото възпитание, спорта и туризма в Павликени.

След ремонта спортната площадка активно ще се използва от местните клубове, като отборните спортове баскетбол и волейбол ще могат да се практикуват на открито. Придобивката ще спомогне за укрепване на здравето на спортистите, а излизането от закритите помещения ще спомогне за намаляване риска от заразяване с респираторни заболявания на зрители и спортуващи.

На територията на община Павликени функционират Баскетболен клуб „Росица” и Спортен клуб по волейбол „Павликени”, които са членове на съответните федерации. Наскоро беше учреден Спортен клуб по лека атлетика „Йордан Петров – Графа”- Павликени, който набира голям интерес сред децата. Основната цел на клуба е развитието и популяризирането на леката атлетика в Павликени.

На снимката е показано настоящото състояние на спортната площадка


Ключови думи
стадион „Ганчо Панов”
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати