Сряда, 12 Апр 2023
            
Горна Оряховица Светски

На Никулден ще празнуват най-много от горнооряховчаните, родени през 2022 г.

  10.01.2023 16:10
На Никулден ще празнуват най-много от горнооряховчаните, родени през 2022 г.

Николай и Никола са най-често избираните имена за момчета в Горнооряховско през 2022 г. Към тях се добавя и Никол за момичетата и като цяло Никулден ще е най-таченият празник за новите граждани на общината.

Горнооряховският именник е малко по-различен от обявените за най-популярни имена в България. Според НСИ в страната са се родили най-много Александър и Виктория през миналата година. Имената присъстват и сред актовете в Горна Оряховица, но не са отчетливо водещи. Иначе и тук се налага тенденцията за повече класически имена, особено при момчетата. Иван, Калоян, Георги, Кристиян/Християн допълват класацията за любими мъжки имена. Владимир, Мартин, Петър, Ивайло, Павел, Матей – все класики в българския именник, са избирали родителите през миналата година.

Имената при дамите по принцип са по-разнообразни и цветни. Леа, Крисия/Хрисия, Сиана/Сияна, Никол, Йоана, Пресияна, Виктория, София, Божидара, Мария, Кристина и още много красиви имена са избрали за децата си горнооряховчани, станали родители през 2022 г.

Колорит в именника въобще не липсва, но той идва предимно от децата, родени в чужбина и най-вече при тези от смесени бракове. А такива са половината от децата, водещи се за нови горнооряховчани. Леа-Александра Фредерика Виктория е едно име, което силно затруднява системата, предвидила по-кратки лични имена, но отсега откроява младата дама, която го носи. Клер Шарлот Март Гейл също трудно ще се събира в графите, но и това момиченце едва ли ще се върне в родината на майка си.

Извън тези интернационални рожби, вкусовете се завръщат към класиката и няма имена, за които хлапетата да се чувстват неудобно един ден.


Ключови думи
имена новородени Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати