Сряда, 05 Апр 2023
            
Горна Оряховица Други

Конкурс „По стъпките на Иван Вазов” обяви Библиотеката в Първомайци

  04.01.2023 11:35
Конкурс „По стъпките на Иван Вазов” обяви Библиотеката в Първомайци

Библиотеката при НЧ „Иван Вазов – 1893” в Първомайци обяви конкурс за рисунка и снимка на тема „По стъпките на Иван Вазов”. Като част от изявите по случай 130-гошнината от създаването на Читалището, конкурсът има за цел да стимулира и развихри детското въображение, да предизвика и насърчи децата да откриват своя талант.

Темата предоставя форум за творческа изява. Личността на Вазов е богата и многообразна. Интерес представляват както неговото творчество, така и жизненият му път. Задълбавайки в историята му, можем да попаднем на моменти от живота му, които биха били идеални за визуално пресъздаване. Роден и израснал в Сопот, патриархът на българската литература е бил запленен от природните красоти на балкана, изпълнил се е с благоговение пред величието на Стара планина и така истински обиква българското. Творбите му пленяват не само със съдържание, но и с природните картни, описвани в тях. Има много интересни факти, както от личния, така и от служебния му живот, които биха допринесли за раждане на идеи пресъздадени в рисунки. Интересен е и този за кръщението на нашето читалище. Основателите му и ние - техните последователи, можем и сме горди с факта че патронът му лично е дал съгласието си да се кръсти така, обясняват организаторите на конкурса.

Конкурсът се провежда в онлайн среда, като по този начин дава възможност да се включат участници от цяла България. Участието в него е изцяло с любителски характер, индивидуално в два раздела. Създаден е за деца, младежи и девойки от 1 до 12 клас включително, разпределени в 4 възрастови групи за всеки раздел. Рисунките и снимките, допуснати до участие в Конкурса, трябва да отговарят на зададената тема, като тя включва изображения на портрети и сцени от живота и бита на Иван Вазов, места свързани пряко с неговия живот (къща, музеи, паметници и други), както и пресъздаване на картини от негови творби.

С подробности за регламента, условията, сроковете, оценяването и всичко нужно за участие може да се запознаете в групата създадена във Facebook - https://www.facebook.com/groups/1662087807527266, както и на телефоните, публикувани в Статута и на страницата на конкурса.

Заповядайте да минем заедно По стъпките на Вазов, канят от Библиотеката в Първомайци.


Ключови думи
Първомайци Иван Вазов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати