Вторник, 04 Апр 2023
            
Горна Оряховица Светски

Василия Стоичкова пусна първи самостоятелен сингъл

  03.01.2023 16:55
Василия Стоичкова пусна първи самостоятелен сингъл

С излизането на първи самостоятелен сингъл завърши 2022 г. за родената в Горна Оряховица Василия Стоичкова. Годината премина под знака на изяви, образование и ново творческо начало за младата изпълнителка. В момента тя е студентка по музика в Университет „Трансилвания“ в Брашов, Румъния. Завърши с пълно отличие първите две години, за което получи годишна стипендия за високия си успех и завоювани отличия от национални и международни конкурси и фестивали в областта на поп музиката.

През изминалата година, след предварителна селекция, Василия беше излъчена за представител на България в един от най-престижните конкурси за млади изпълнители от цял свят „George Grigoriu” в Браила, Румъния. Изпълнителите на този фестивал бяха акомпанирани от бенда на Националното радио на Румъния, ръководен от известните баща и син Йонел и Андрей Тудор.

През месец юли младата изпълнителка участва в Summer day music fest в италианския град Терачина, по покана на неговия организатор и артистичен директор, както и в няколко мастъркласове в Италия при известния вокален педагог Maria-Grazia Fontana и продуцента от „Сони Мюзик“ Massimo Bonelli, както и други влиятелни имена от италианския шоу бизнес.

На 16 декември 2022 година излезе първият самостоятелен сингъл на Василия, под артистичното име Vasiliya, продукт на италианско-българска колаборация. Заглавието на песента е „Libertа”, в превод „свобода“, а текстът е на италиански и български език. В написването на текста и музиката е участвала и Василия.

Песента може да чуете на следния адрес:


Ключови думи
Василия Стоичкова
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати