Четвъртък, 23 Мар 2023
            
Велико Търново Спорт

Павел Иванов стана носител на наградата „Трифон Иванов“

  22.12.2022 16:46
Павел Иванов стана носител на наградата „Трифон Иванов“

Младият футболист от школата на “Етър” Павел Иванов е новият носител на наградата “Трифон Иванов”, връчвана от Община Велико Търново. Призът се присъжда ежегодно от 2017 г. насам за най-добрия футболист на възраст между 15 и 19 години, състезаващ се за клуб на територията на общината. Това бе единодушното решение на комисията с председател проф. Георги Камарашев, в която влизат още Бончо Генчев, Деян Куздов, Георги Недев, Георги Давидов, Игор Бакьов и Анатоли Петров, и прието единодушно от Великотърновския общински съвет.

Павел Иванов получи приза си по време на тържествената церемония за Спортист № 1 на Велико Търново, като наградата му ба връчена от бронзовия медалист от САЩ-94 Бончо Генчев.

Павел е футболист на “виолетовите” от 2014 г. насам, един от капитаните е на набор 2006 г. Вече е бил носител наградата МБМ „Най-добър футболист – София 2017/2018“, както и на наградата “Кока-кола къп 2018”. Той е възпитан и целеустремен, посочват в номинацията му, направена от “Етър”, а в експертната оценка на треньорите му се казва още, че е перспективeн, волеви, постоянен и дисциплиниран.

„Искам първо да благодаря на моето семейство, както и на моите треньори, без които нямаше да успея! Благодаря и на моите съотборници, без тях нямаше да взема тази награда! Горд съм, че взимам приза на името на Трифон Иванов, защото това е един велик футболист и голям великотърновец. Мечтата ми е да вляза в мъжкия отбор на „Етър“, а после – и в националния тим на България“, сподели Павел Иванов.

Носители на наградата “Трифон Иванов” досега през годините са били Десислав Пенев, Стелиян Добрев, Калоян Ненчев, Кристиян Димитров и Росен Върбишки. В памет на легендарния защитник по инициатива на кмета Даниел Панов всяка година се провежда и детски футболен турнир на стадион “Ивайло”.

 


Ключови думи
Павел Иванов награда Трифон Иванов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати