Петък, 17 Мар 2023
            
Спорт

Малко голове, много напрежение и величествен сблъсък във финала на Световното по футбол

  16.12.2022 12:00
Малко голове, много напрежение и величествен сблъсък във финала на Световното по футбол

Дойде време за най-големия финал във футбола - този на Световното първенство в Катар. Един срещу друг се изправят два отбора, печелили световната титла по два пъти до момента - Аржентина и Франция. А очакванията към подобен сблъсък могат да бъдат само едни - здрав сблъсък, зрелище и футбол на най-високо равнище.

Аржентина стартира кошмарно участието си на Мондиала, след като допусна сензационна загуба от Саудитска Арабия. След това обаче "гаучосите" оправдаха очакванията на efbetкато още преди турнира българската компания за спортни залози обяви Меси и компания за фаворит №2 за световния връх (след Бразилия). 

Срещу себе си обаче южноамериканската селекция има състава на световния шампион - Франция. "Петлите" са първият отбор след Бразилия, който печели титлата, а след това достига до финал. Дали обаче Килиан Мбапе и компания могат да се превърнат в третия отбор, защитил златните си медали? 

Кой е фаворит във финала на Световното първенство?

Противно на първоначалните очаквания, Франция успя да преодолее кадровите проблеми и да излезе безпроблемно от групата си, а след това не срещна сериозни предизвикателства и в елиминациите. "Петлите", предвождани от Килиан Мбапе, искат да защитят световната си титла от 2018-а, а за да се случи това, efbet предлага 1.95* коефициент!

Очакванията за равностоен финал се потвърждават и от факта, че efbet предлага ставка 1.90* за Аржентина да спечели трофея - разлика от само 0.05 пункта спрямо "петлите". Мнозина обаче очакват, че и финалът няма да бъде толкова зрелищен откъм голове, както бе през 2014-а, когато Аржентина загуби с 0:1 от Германия. За финала през 2022-ра efbet дава 1.59* коефициент за под 2.5 гола, докато за над 2.5 гола ставката е 2.45*.

Ще има ли краен победител в редовното време? 

За футболните анализатори е трудно да прогнозират и дали мачът ще се реши в редовното време. efbet предлага пазар да има продължения в мача, който е с коефициент 3.00*, докато обратният залог - да няма продължения - е със ставка 1.42*. Букмейкърът дава и пазар срещата да бъде решена от дузпи, като коефициентът за това е 5.20*.

Нерви и сблъсъци ще бележат финала?! 

Въпреки че голяма част от съдиите "криеха" картоните по време на шампионата в Катар, изглежда очакванията за финала са малко по-сериозни що се отнася до грубата игра. Да има 4 или повече картона в мача е оценено на 1.61* от efbet, докато 3 или по-малко - 2.25*. В същото време темпераментът на "гаучосите" изглежда ще играе роля, тъй като Аржентина е "фаворит" да си изкара повече картони (2.25* срещу 2.65* за Франция)! 

Меси срещу Мбапе - коя звезда ще блести по-ярко на финала?

В "скромната" визитка на Лионел Меси отсъства единствено титла от световно първенство, като той пропусна първия си шанс през 2014 година. Вече на 35 години той ще се надява този път да е от страната на победителите, а да се разпише в мача е оценено 2.85* (по всяко време) от efbet. 

Той обаче се изправя в спор и за "Златната обувка" и за "Златната топка" с Килиан Мбапе - авторът на 5 гола в Катар до момента и футболист, който през 2018 година се разписа веднъж на финала (4:2 срещу Хърватия). Коефициентът да се разпише и в този финал е 3.05*! 

*Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

 


Ключови думи
efbet
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати