Понеделник, 13 Мар 2023
            
Култура Свищов

Читалището в Царевец отбеляза 95 г. от основаването си

  12.12.2022 14:38
Читалището в Царевец отбеляза 95 г. от основаването си

В с. Царевец царевец се проведе тържествено честване на 95 години от основаването на НЧ „Светлина - Царевец 1927“. На празника всички присъстващи се потопиха в магията на българските традиции чрез песните и танците на самодейните групи към читалището. Специален гост-изпълнител бе Фолклорен танцов театър „Найден Киров“ – град Русе, с главен художествен ръководител Богдан Донев. Гости на юбилея бяха  кметът на община Свищов Генчо Генчев, секретарят на Общината Любомира Петрова, председателят на ППОК „Изгрев 93-Ганчо Ламбев“ Красимир Колев, директорът на дирекция „Култура и културно наследство“ Росен Маринов, председатели и секретари на читалища в общината. Специален гост на събитието бе Почетният член на читалището и председател на журито на МФФ „Фолклорен извор“ Юлия Цанкова.

От свое име председателят на НЧ „Светлина-Царевец 1927“ Вера Блажева изрази благодарности към всички бивши и настоящи самодейци, ръководители, настоятели и служители на читалището за неуморния труд и запазването на духа и традициите. Тя благодари и на всички спонсори, и дарители, които са подкрепяли читалището през годините, а към Община Свищов, ППОК „Изгрев 93-Ганчо Ламбев“, Комплекс „Фолклорен извор“ и Иванка Ламбева изрази специално благодарности за направените дарения за 95-годишния юбилей на читалището.

„За да просъществува толкова години читалището, хората, които са повярвали в идеята за просвещение и култура на селото ни, са успели да запалят онова огънче в сърцето на всеки един от нас, последователите, вярващи в духовните и културни ценности на просвещението. Бъдете здрави и на многая лета!“, завърши Блажева.


Ключови думи
НЧ „Светлина - Царевец 1927“ Царевец
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати