Неделя, 12 Мар 2023
            
Други Павликени Полски Тръмбеш

Местната инициативна група „Павликени – Полски Тръмбеш“ се представи на изложение в Русе

  11.12.2022 08:55
Местната инициативна група „Павликени – Полски Тръмбеш“ се представи на изложение в Русе

Местната инициативна група „Павликени – Полски Тръмбеш“ се представи със свой щанд по време на Изложението на продукти от териториите на местните инициативни групи. Събитието се провежда в зала „Арена“ Русе и се реализира от Министерство на земеделието и Община Русе.

На щанда на МИГ „Павликени – Полски Тръмбеш“ бяха представени вината на Винарна Върбовка. Впечатлен от тях беше и министърът на земеделието Явор Гечев, който се спря на щанда на МИГ-а и се запозна с местната продукция.

Благодаря на Калоян Пенев и Лора Пенева за участието на изложението, както и за цялостната й активна работа в дейността на МИГ-а през всички години от създаването му, написа кметът на Павликени инж. Емануил Манолов.

Повече от 100 производители на регионални продукти подредиха свои щандове в рамките на изложението. Своеобразният панаир има за цел да предостави възможност на малките фирми – производители и търговци на храни, напитки и занаятчийски стоки от селските райони, да представят своята продукция пред широката общественост. Всички те представят разнообразни изделия, подкрепени от Местните инициативни групи, които са финансирани по подхода „Водено от общностите местно развитие“ по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020.

Изложението беше съпътствано от тематичен дискусионен форум, посветен на подкрепата на производителите от териториите на Местните инициативни групи и възможностите за сътрудничество, с участието на представители на различни институции, законодателни органи и МИГ от страната.


Ключови думи
МИГ Павликени - Полски Тръмбеш
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати