Събота, 11 Мар 2023
            
Горна Оряховица Светски

С рок парти на Стефановден ще завърши музикалният маратон в Горна Оряховица през декември

  10.12.2022 13:28
С рок парти на Стефановден ще завърши музикалният маратон в Горна Оряховица през декември

Горна Оряховица няма да посреща Новата година с концерт на открито, но през целия декември има повече от дузина музикални и танцови събития, включващи всякакъв тип музика. Празничната програма започна с посрещането на Дядо Коледа и коледарите и запалването на коледните светлини в навечерието на Никулден. Ще завърши с рок парти в скай-бар „Амбарица” на Стефановден.

С концерт на хор „Славянско единство“ продължава празничната програма за Коледа и Нова година в община Горна Оряховица. Хорът, който е емблема на Горна Оряховица и на това изкуство в страната, ще подели сцена с гласове, звучали по целия свят. Под диригентството на маестро Донка Копринкова, Русалина Мочукова – сопран, Михаил Михайлов – тенор, Мариан Костадинов – баритон, поп изпълнителят Рафаел Пашамов и камерна група от разградския хор „Железни струни“ ще превърнат концерта в музикалното събитие на годината. Мястото е Зала 1 на Общината, на 10 декември от 18 ч.

Също в Зала 1 ще се изявят и малките големи таланти от Музикална школа „Mamma Mia“. Децата, с които работят Емилия Пенчева и Рениета Пашова, превземат сцената на 14 декември от 17.30 ч.

Ден по-късно Зала 1 приема Коледния благотворителен концерт на учениците от ОУ „Иван Вазов“. Той започва в 17.30 ч. Същият час е начален и за откриването на Национален зимен салон на изкуствата, чийто домакин е Художествената галерия „Недялко Каранешев“. Пак на 15 декември, но в 19 ч., в НЧ „Напредък 1869“ започва комедията „Мъже под чехъл“ с участието на Албена Колева, Кирил Ефремов и Тончо Токмакчиев.

На 16 декември в 18.30 ч. е началото на Коледния концерт на Вокална формация „Оренда“ и Вокален състав „Графити“. Формациите и ръководителят им Аделина Колева ще се представят на сцената на НЧ „Напредък 1869“.

Още няколко концерта ще има на сцената на читалището до края на годината. На балет „Калина“ е на 19 декември от 18 ч., на клас „Китара” и Вокален състав „Music sounds” е в същия час на 21 декември, а на Фолклорен ансамбъл  „Сидер войвода“, Детски танцов фолклорен състав „Приключенци”,  Танцов фолклорен клуб „Балканика“ и Клас народно пеене – също в 18 ч., но на 22 декември.

Коледната разходка с балетна школа „Грация“ започва на 21 декември в 18 ч. в Зала 1 на Община Горна Оряховица.

Празнично ще бъде и в кв. „Калтинец“. „Коледен благослов“ са нарекли концерта си квартет „Калатина“ и Детски танцов състав „Земляци“ при НЧ „Пробуда -1904“. Той започва на 23 декември в 16.30 ч. в храма „Св. Иван Рилски“. В 17 ч. ще бъде пресъздадено коледуването. Възстановката на обичая ще направи Детски танцов състав „Земляци“ при НЧ „Пробуда -1904“.

За празниците се подготвят и в населените места в Горнооряховско. На 14 декември в 18 ч. започва Коледен концерт с участието на читалищните колективи на НЧ „Иван Вазов 1893“ в Първомайци. На 16 декември в 11 ч. своите 100 г. ще чества НЧ „Пробуда -1922“ в Янтра. В 16 ч. на същата дата изложба на сурвакници и традиционни  коледни ястия ще покажат в НЧ „Съгласие – 1905“ в Писарево.

Детската програма „Коледни вълшебства“ стягат в НЧ „Христо Козлев – 1883“ в Долна Оряховица, началото й е в 13.30 ч. на 20 декември. В същия ден ще празнуват и в НЧ „Градина – Върбица 1894“ във Върбица – там в 11 ч. е стартът на празничната програма „Коледна магия“. А в 10.30 ч. в центъра на Поликраище започва концертът „Снежна Коледа“.

Пенсионерският клуб „Кале“ в Горски горен Тръмбеш ще изнесе концерт на 21 декември от 11 ч. За същата дата от 18 ч. е насрочено колективното четене с Арт клуб „Гайтани“ в НЧ „Иван Вазов 1893“ в Първомайци.

На 24 декември в Драганово ще бъде представен обичаят „Коледуване“ – в 18.30 ч. Навръх Коледа НЧ „Звезда -1905“ в Правда организира „Коледарски наричания по селския друм“.

Последното музикално събитие за месеца ще е рок парти в скай-бар „Амбарица” на 27 декември от 19:30 часа. Ще се включат групите A.CP.C и CROSSROAD, а специално участие ще има 12-годишната Кристина Енчева.


Ключови думи
празнична програма
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати