Събота, 11 Мар 2023
            
Свищов Спорт

Кметът на Свищов отличи млади каратисти за постиженията им през годината

  10.12.2022 09:24
Кметът на Свищов отличи млади каратисти за постиженията им през годината

По покана на кмета д-р Генчо Генчев, гости в Община Свищов бяха изявени състезатели на Спортен карате клуб „АКАДЕМИК“ – Свищов и техният треньор Митко Божанов.

Повод за срещата бе последното представяне на Ния Калушкова, Зарина Иванова, Веселина Кунова, Емануела Кунова и Божидар Ганев в Откритото балканско първенство по киокушин карате, проведено на 3 декември в София, където сред 500 бойци от 12 държави, всички те се представиха достойно. От първенството спортистите се завърнаха в Свищов с два златни, един сребърен и един бронзов медали, както и с едно 5-то място.

Генчев ги приветства за отличното представяне и за високите постижения през цялата изминала година. На основание чл. 33, ал. 2, 4 и 5 от Наредбата за символите, почетните знаци и званията на Община Свищов, за постигнати високи спортни успехи през 2022 година и издигане авторитета на спорта в община Свищов, той удостои с Почетна грамота всеки от изявените спортисти и техния треньор.

На срещата кметът подчерта, че Свищов се гордее с успеха на всяко едно дете, което жъне успехи в различни области и представя достойно родния град. Той благодари на младежите, че активно спортуват и се изграждат не само в спорта, но и като личности. Генчо Генчев поздрави и техния треньор, за това, че успява да развива клуба и създава атмосфера, която да увлича младите хора да спортуват с желание и разгръщат своя потенциал.

От своя страна, Митко Божанов благодари на Генчо Генчев и общинското ръководство за вниманието към ръководения от него клуб, в който тренират близо 100 състезатели, и изрази надежда доброто партньорство с Общината да продължи и занапред.


Ключови думи
карате
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати