Петък, 10 Мар 2023
            
Горна Оряховица Общество

Община Горна Оряховица обяви ученически конкурс, посветен на 150 г. от обесването на Васил Левски

  09.12.2022 09:36
Община Горна Оряховица обяви ученически конкурс, посветен на 150 г. от обесването на Васил Левски

Община Горна Оряховица обявява конкурс за есе, стихотворение и рисунка на тема „Васил Левски – неговите вечни послания“, посветен на 150 години от обесването на Апостола. Целта е да се предостави възможност на младите хора да изразят своето отношение към националния ни герой Васил Левски; да се стимулира творческото мислене и изявата на подрастващите; да се даде възможност на учениците да представят своята гледна точка за актуалността на идеите на Васил Левски за съвременното обществено развитие; да се възпитават младите хора в дух на патриотизъм и активно гражданство.

В конкурса за рисунки, стихотворения и есета могат да вземат участие ученици от учебните заведения в община Горна Оряховица, разделени в 3 възрастови групи: от 7 до 11 години; от 12 до 15 години; от 16 до 19 години.

Участниците в раздел „Рисунка” е необходимо да представят своите творби във формат 35/50 см или А4. Материали и техники – живописни, графични, смесени – колаж, компютърна графика, водни, темперни и маслени бои, пастели, флумастери, моливи, въглен и туш.

Рисунки, стихотворения и есета ще се приемат в стаи 306 и 308 на Община Горна Оряховица до 31 януари (вторник 2023 г.  включително.  Необходимо е да бъдат посочени трите имена на участника, учебно заведение, клас и населено място, телефон за връзка. Литературните творби да се предоставят на хартиен носител.
Твобите ще бъдат оценявани според ясно и точно формулираната им теза; удачно подбрани аргументи; личностна позиция; оригиналност и творчески подход  към темата; езикова и стилистична култура на текста.

Наградите ще бъдат обявени на 16 февруари (четвъртък) 2023 г. в 14,30 часа в
ХГ „Недялко Каранешев” .
Предоставените за участие творби не се връщат, а авторските права по отношение на тях се предоставят на организаторите и могат да се използват за рекламни цели. Рисунките, представени в конкурса, ще могат да бъдат разгледани в Художествена галерия „Недялко Каранешев”, а есетата и стихотворенията ще бъдат съхранени във фонда на Общинска библиотека Горна Оряховица.


Ключови думи
конкурс Васил Левски
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати