Сряда, 08 Мар 2023
            
Горна Оряховица Други

Дядо Коледа и коледарите запалиха празничните светлини в Горна Оряховица

  05.12.2022 19:14
Дядо Коледа и коледарите запалиха празничните светлини в Горна Оряховица

С празник за децата на Горна Оряховица започнаха коледните прояви в общината. Мажоретен състав „Българче“ при ОУ „Иван Вазов“, вокален състав „Белканто“ към СУ „Вичо Грънчаров“, ВС „Мама Миа“ и МТ „Алтернатива“ подгряха настроението в очакване на главните герои в шоуто. След малките таланти на импровизираната сцена пред Общината излязоха коледари от фолклорен клуб „Балканика“, които наричаха за здраве и успехи на всички горнооряховчани. След тяхното „Да бъде!“ се появи и Дядо Коледа, който се извини за закъснението с малка авария на шейната, прелитайки над Камъка. И докато белобрадият старец радваше децата, събрани на площада, коледарите отброиха последните секунди преди да грейнат празничните светлини на елхата, а небето над Общината да се освети от фойерверки.

Под елхата пред Общината има поставена Коледна поща и най-съобразителните деца първи пуснаха писмата си до Дядо Коледа, за да не бездействат джуджетата в работилницата му. Пощенската кутия ще е на разположение на горнооряховчани до 16 декември. Добре би било да има обратен адрес и телефон за връзка с родителите, уточняват от свитата на Дядо Коледа.

Със запалването на коледните светлини започват предколедните прояви в общината. Пред следващите три седмици почти всички самодейни състави и творчески колективи ще имат своя изява.

https://www.regnews.net/news/16696441335359/kakvo-kade-koga-v-gornooryahovsko-prez-dekemvri-programa-s-publichnite-proyavi-v-duhovnata-sfera-v-obshtinata


Ключови думи
Дядо Коледа Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати