Неделя, 26 Фев 2023
            
Горна Оряховица Култура

Звезди от световната оперна сцена ще пеят с хор „Славянско единство“ в Горна Оряховица

  27.11.2022 13:30
Звезди от световната оперна сцена ще пеят с хор „Славянско единство“ в Горна Оряховица

Традиционният коледен концерт на хор „Славянско единство“ тази година дава заявка да бъде музикалното събитие на годината в Горна Оряховица. Публиката ще може да чуе певчески дарования в различни жанрове, които по някакъв начин са свързани с Горнооряховския хор и с неговия диригент Донка Копринкова. Поводът е не само Коледа, а и личният празник на Маестрото, която на 2 декември навършва 80 години. По-голямата част от тях са посветени на музиката, а от 55 години тя е диригент на хор „Славянско единство“.

В подготвяния голям празничен концерт ще се включат много бивши солисти на хор „Славянско единство“, които сега пеят в МДТ „Константин Кисимов“. Ще участва камерна група от хор „Железни струни“ от Разград с диригент Красен Иванов. Двата хора имат дългогодишно творческо партньорство, пресъздадено на много сцени в България и Европа.

Специално участие ще имат поп изпълнителят Рафаел Пашамов, който беше част от хора в ученическите си години и баритонът Мариян Костадинов, който не пропуска възможност да пее с горнооряховския хор и сега.

Големите звезди са оперните изпълнители с кариера на световните сцени – сопраното Русалина Мочукова и тенорът Михаил Михайлов. Преди да тръгнат по сцените в Европа, САЩ, Япония и въобще по цял свят те са имали, макар и кратки, изяви с хор „Славянско единство“. И ще намерят време в натоварения творчески график, за да споделят празника на Маестрото.

Концертът е на 10 декември от 18 часа в Зала 1 на Община Горна Оряховица.


Ключови думи
хор Славянско единство Донка Копринкова
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати