Събота, 25 Фев 2023
            
Велико Търново Култура

Тони Маркс среща публиката във Велико Търново с книгата си „Нищо по-малко от вечност“

  26.11.2022 12:34
Тони Маркс среща публиката във Велико Търново с книгата си „Нищо по-малко от вечност“

Тони Маркс ще представи във Велико Търново книгата „Нищо по-малко от вечност“. Срещата с публиката ще се проведе в читалнята на централната сграда на Регионалната библиотека „Петко Р. Славейков“ (ул. Иванка Ботева 2) на 30 ноември 2022 г. от 17:30 ч.

В аванс организаторите разказват: „Нищо по-малко от вечност“ - една приказка, най-страшната, която баба може да разкаже на своята внучка. Приказката не измислена, а изстрадана, в която има човешки бесове, опиянени от кръв и женска плът. Има крясък на злорадо надмощие и писъци на осквернено моминство. Има мъже - бащи, съпрузи, братя - полудели от мъка и безсилие, че никак не могат да помогнат на своите. Има плач, стонове и обезумели очи. Има изнурени тела и разранени крака, препъващи се в камъни и трупове. Има зловоние от разложено и дрехи, превърнати в дрипи. Има замах на дълги извити ножове, съпроводен със зловещ смях. И алчни ръце, издърпващи от треперещи пръсти златни пари, нанизи, дрехи, вързопи- плячка...

Но пак там, в приказката, сред цялата безнадеждност, я има и любовта - онази, голямата, която носи надежда и изчиства грехове. Пред нея дори Съдбата не остава равнодушна. Тя страда, защото е донесла толкова болка, че сега може да се издължи единствено с вечност. Всичко друго би било малко!“.


Ключови думи
Тони Маркс Нищо по-малко от вечност
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати