Събота, 18 Фев 2023
            
Горна Оряховица Светски

Шеф Ивайло Иванов от Горна Оряховица кандидатства с пилешко и суджук, украсени със злато в „Ястие на годината“

  19.11.2022 09:21
Шеф Ивайло Иванов от Горна Оряховица кандидатства с пилешко и суджук, украсени със злато в „Ястие на годината“

Шеф Ивайло Иванов, който е от Горна Оряховица, но работи в най-новия бутиков хотел във Велико Търново „Bey House“, излиза тази вечер в кулинарен двубой в новото риалити „Ястие на годината“ по кулинарната телевизия Soul&Pepper.

Това е първото оригинално българско кулинарно риалити, твърдят създателите му. Майстори и любители готвачи ще представят свои оригинални рецепти, като във всяка трябва да присъства някой характерен български продукт.

Състезанието е в пет категории - Ястие с месо, Ястие със зеленчуци, Ястие, достойно за топ ресторант, Традиционно българско ястия, Сладко ястие или десерт. Ще има победител във всяка категория, а големият победител в състезанието ще може да направи свое авторско предаване по Soul&PepperTV.

Водещ на шоуто е Камен Воденичаров, а в журито са кулинари, ресторантьор и продуцентът Иван Тодоров.

За Ивайло Иванов това не е първото участие в риалити формат. Той е познат от третото издание на Hell’s Kitchen. В „Ястие на годината“ горнооряховчанинът кандидатства със специалитет с пилешко месо и суджук, украсен с ядливо злато.

Ивайло е на 34 години. Казва, че се е запалил по готвенето заради своята баба и заедно с нея като дете за първи път е сготвил боб. Професионално се занимава с кулинария вече 12 години. Работил е като готвач в САЩ, Англия, Германия и други държави. Споделя, че се е върнал в България, за да е със семейството си и защото обича родината си и иска да развива района, в който живее. Обича да готви с продукти от местни ферми и да използва натурални подправки за ястията си. В момента работи в изцяло възродената и обновена "Бейска къща" и вече е посрещал не един звезден гост. Първите, дошли за откриването, бяха цар Симеон и царица Маргарита. Ивайло има няколко висши образования в различни сфери, последното от които педагогика, защото мечтае да преподава кулинария на деца и младежи.

В двубой срещу него излиза 43-годишната Цветанка Кунчева от Пловдив, която е професионален готвач с близо 25-годишен стаж. Тя кандидатства в „Ястие на годината“ с крем маскарпоне с домашен мед и нетрадиционна ядлива украса. Цветанка е професионален готвач с близо 25-годишен стаж.

Епизодът с участието на Ивайло е от 21 часа по Soul&PepperTV

Сн.beyhousehotel; life.dir.bg


Ключови думи
шеф Ивайло Иванов Ястие на годината
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати