Сряда, 15 Фев 2023
            
Елена Общество

НЧ „Напредък - Елена - 1863“: Почтените хора не са изчезващ вид, нека заедно да ги намерим

  16.11.2022 15:47
НЧ „Напредък - Елена - 1863“: Почтените хора не са изчезващ вид, нека заедно да ги намерим

В навечерието на своята 160-годишнина, екипът на Народно читалище „Напредък - Елена - 1863“ в Елена постави началото на вдъхновяващата кампания „Почтеният човек“. Инициативата ще се провежда ежедневно. Вижте подробностите:

„Все повече почтеността у нас започва да липсва, а за почтените хора дори не се говори. Друг морал се „насади” в обществото ни.
На почтеността се гледа като на изживяло времето си благородство, а почтените хора ги смятат за демоде, дори за наивни глупаци.
Истината е, че преди почтеността е била водеща благодетел, защото хората са държали на едното си честно име. Били са почтени, без да говорят за това. Такъв е бил моралът, такива са били обществените порядки! Така са били възпитани и така са възпитавали и те своите деца. Почтеността се е предавала от поколение на поколение, но тихо, скромно и безрезервно.
Но ние знаем, че почтеността не е изчезнала! Тя тихо и скромно пак съществува. Има ги почтените хора, те излъчват сияние, което не всеки забелязва. Те правят живота светъл, хубав, красив! Те ни дават вяра и надежда за бъдещето.

В навечерието на своята 160-годишнина, екипът на Народно читалище „Напредък - Елена - 1863“ желае да започнем да търсим и показваме „Почтените хора“ на нашето общество, за да се опитаме да възпитаме тази забравена човешка ценност в следващите поколения.

Откриваме кампания за номиниране на „Почтеният Човек“ за 2022 г., инициатива, която ще се провежда ежегодно, а в края на всяка календарна година Народно читалище „Напредък - Елена - 1863“ ще присъжда този Приз, излъчен от обществото.

Нека всички ние се огледаме около себе си, в дома си, при съседите, сред колегите, на улицата или в парка, за онези хора, които със свое дело, безкористно и тихо са променили нечий живот, помогнали са на някого в беда, безвъзмездно са съградили нещо за обществото.
Нека отдадем своето уважение към хората, които с делата си ни мотивират и ни дават свободата да вярваме, че наоколо има красота и добрина!

Номинирай „Почтеният Човек“ на гр. Елена, съгласно своите лични усещания за тази дума. Това може да бъде всеки, без възрастови, етнически, религиозни и каквито и да било ограничения.
Направи своето предложение/ предложения, като изпратиш кратък текст с името на личността, която те е вдъхновила, както и делото, което те е впечатлило, на e-mail: [email protected], на страницата на Народно читалище „Напредък - Елена - 1863“ - гр. Елена във facebook, по пощата или на място, на адрес 5070 гр. Елена, ул. „Стоян Михайловски“ № 2.
Краен срок 15 декември 2022 г.
От 16 до 28 декември ще бъде извършено гласуване за номинираните личности онлайн и нарочно място за гласуване пред Читалището. Номинираните ще бъдат представени със снимка (само след изрично тяхно съгласие) и с описанието, което е подадено в мотивационните текстове.

На празничния новогодишен концерт на Народно читалище „Напредък - Елена - 1863“ - гр. Елена ще бъдат обявени всички номинирани най-вдъхновяващи с примера си личности, както и удостоения за „Почтеният Човек“ на гр. Елена за 2022 г.

Почтените хора не са изчезващи видове!
Нека заедно да ги намерим!“.

Сн. НЧ "Напредък Елена 1863"/ Петя Добрева


Ключови думи
Напредък Елена 1863
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати