Сряда, 15 Фев 2023
            
Велико Търново Спорт

Стела Славчева е трета в света по ракетомоделизъм за 2022 г.

  16.11.2022 13:49
Стела Славчева е трета в света по ракетомоделизъм за 2022 г.

Състезателката на СК „Моделизми“ (Велико Търново) Стела Славчева се класира на призовото трето място при жените в крайната ранглиста на ракетомоделизма за 2022 година. Тази ранглиста се прави на базата от всички резултати през годината на международни състезания, като резултатите от състезанията първа категория (Световни и Европейски първенства) имат по-голяма тежест. Вземат се седем най-добри резултата от текущата година. Стела Славчева събра 652 точки и остана на трето място след Михаела Слукова (Словакия) с 928 точки и Виктория Тржилова (Чехия) с 728 точки.

Успехите на състезателката от СК „Моделизми“ за годината: На Европейското първенство в Сърбия тя зае второ място в клас S9A (ротор) жени, трето място в клас S6A (стример) жени, а заедно с колегите си от българския национален отбор има първо място в клас S9A (ротор) и втори места в класове S3A (парашут) и S6A (стример). На етапа от Световната купа „Купа България“ Стела се класира на трето място в клас S6A (стример).

Голям принос в успехите на Стела Славчева имат личният й треньор Валентин Савов и техническият експерт Ангел Тодоров. Стела Славчева е учителка по немски език в ЧПГ Американски колеж „Аркус“. Стела Славчева получи заслужено признание в света, остава да получи и признание на от Община Велико Търново.


Ключови думи
моделизми Стела Славчева
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати