Сряда, 15 Фев 2023
            
Горна Оряховица Култура

Иван Гранитски гостува в Общинската библиотека в Горна Оряховица с най-новите заглавия на издателство „Захарий Стоянов“

  16.11.2022 11:48
Иван Гранитски гостува в Общинската библиотека в Горна Оряховица с най-новите заглавия на издателство „Захарий Стоянов“

Най-новите заглавия от каталога на издателство „Захарий Стоянов“ ще представи в Горна Оряховица директорът му чл.-кор. на БАН Иван Гранитски. Домакин на представянето ще бъде Общинската библиотека, която заедно с кмета инж. Добромир Добрев и заместника му Григор Минков са организатори на творческата среща.  

Издателство „Захарий Стоянов” е създадено през 1997 г. За изтеклите години е издало над 5000 заглавия в общ тираж над 3,5 млн. екземпляра. Някои от заглавията са бързо изчерпани и превърнати в библиографска рядкост. Други продължават стратегическата позиция на „Захарий Стоянов“ да издава и преиздава постоянно върхови творби на отечествената литературна класика, както и нови оригинални книги на съвременни български писатели.

Особени усилия положихме да представим възможно най-пълно в поредица от многотомници творчеството на автори, които според нас представляват живата класика на съвремието. В същото време продължаваме и разгръщането на поредици, посветени на творби на световната класика, философската и историческата мисъл, енциклопедични справочници-речници, шедьоври на българската и световната литература за деца и юноши, споделят от издателството.

В Горна Оряховица срещата с Иван Гранитски и качественото слово ще започне в 16:30 ч. в четвъртък, 17 ноември, в читалнята на Общинската библиотека./ сн. личен архив Иван Гранитски


Ключови думи
Иван Гранитски издателство "Захарий Стоянов"
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати