Понеделник, 06 Фев 2023
            
Политика

Националният съвет на СДС възложи да се направи всичко възможно за съставянето на правителство

  07.11.2022 13:34
Националният съвет на СДС възложи да се направи всичко възможно за съставянето на правителство

Декларация, с която се възлага на председателя на партията Румен Христов, на Националния й съвет и на народните й представители да положат всички усилия за съставяне на правителство,  бе приета на заседание на Националния съвет на СДС. То бе проведено в Русе, а област Велико Търново бе представлявана от областния лидер Мирослав Трифонов, председателя на структурата в община Горна Оряховиц Петър Гайдаров и председателя в Свищов Емил Димитров. В срещата участва и народният представител Димитър Николов.

Румен Христов отчете проведените на 2 октомври избори. Той определи представянето на СДС като достойно и благодари на всички кандидати и структури на партията.

На Националния съвет бе заявена категоричната готовност на СДС да предостави цялата си експертност за съставянето на правителство.

Повече от всякога държавата се нуждае от редовно правителство, което да предприеме законови инициативи за овладяване на инфлацията. Всички граждани са притеснени как ще посрещнат зимните месеци. Затова трябват правителство на съгласието и работещ Парламент, взе отношение Димитър Николов. Трябва да има хоризонт пред хората. Не съм убеден от какво се нуждаем повече всички – от редовно правителство или от редовен Парламент. Разбира се, комбинацията е най-доброто за държавата, катерогичен бе Николов. СДС е не само традиция, СДС е ценност. Показали сме, че умеем да управляваме кризи, в състояние сме да поемем отговорност, допълни още той.

Председателят на СДС връчи партийните книжки на 14 младежи от Русе, които вече са членове на СДС. Това са все млади хора до 30 г., което е знак, че въпреки превратностите на съдбата, СДС още е жива партия, бяха коментарите след Националния съвет.


Ключови думи
Национален съвет на СДС
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати