Четвъртък, 02 Фев 2023
            
Лясковец Темида

Повдигат обвинение на шофьора, блъснал дете в Лясковец, за причиняване на смърт по непредпазливост

  03.11.2022 13:51
Повдигат обвинение на шофьора, блъснал дете в Лясковец, за причиняване на смърт по непредпазливост

Обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост ще бъде повдигнато на шофьора, който снощи блъсна дете в центъра на Лясковец. Трагичният инцидент стана около 18:30 ч. При него 11-годишно момче загина на място.

Обвинението ще бъде повдигнато до изтичане на настоящата наложена мярка за неотклонение на водача. Припомняме, че той бе задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР.

Според методически указания от главния прокурор за работа по ПТП, освен пряката вина на съответния водач, ще се изследват всички обстоятелства, способствали за настъпването на пътен инцидент, включително инфраструктура, маркировка, осветеност. При констатирани нарушения от страна на длъжностни лица, същите ще бъдат привлечени към отговорност, обясни говорителят на Окръжната прокуратура във Велико Търново Илиян Благоев. В конкретния случай дали има такива факти или не, е предмет на проверка и доказване в хода на разследването, уточни Благоев.

На водача е определена мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 1000 лв. Размерът й е съобразен с чистото съдебно минало на дееца, с факта, че пробите за алкохол и наркотици са отрицателни и с добрите характеристични данни, които са налице към момента. Всички данни могат да търпят развитие. Назначени са съответните автотехническа и съдебномедицинска експертизи, установени са немалък брой свидетели, чиито показания също ще допринесат за максималното, обективно и пълно изясняване на фактическата обстановка, обясни наблюдаващият прокурор Даниела Харитонова. Ще стигнем до истината, бе коментарът на окръжния прокурор Христо Христов.

Скоростта (с която се е движел автомобилът – б. а.) ще бъде уточнена в хода на експертизата. Детето не е имало светлоотразителна жилетка. Има следи от спирачен път, те също ще бъдат изследвани в хода на експертизата, допълни Харитонова.

По думите й шофьорът е под силен стрес.

Установено е, че е бил треньор на деца. Вероятно и работата му с деца също оказва доста сериозно въздействие върху психичното му състояние към момента, каза още наблюдаващият прокурор.


Ключови думи
дете Лясковец
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати